Ylitornion kunta palkittiin Lapin Urheilugaalassa

 

Lapin Liikunta ry järjesti 12.1.2019 Lapin Urheilugaalan. Tapahtumapaikka oli Sauvotalo 150-vuotisjuhlaansa tänä vuonna viettävässä Kemin kaupungissa.

Tilaisuudessa jaettiin lukuisa määrä huomionosoituksia lappilaisen urheilun saralta vuodelta 2018. Vuoden urheilijana palkittiin Rovaniemen palloseura ja sykähdyttävimpänä tapahtumana palkittiin Rovaniemellä järjestetyt Kuninkuusravit.

Ylitornion kunnalle myönnettiin Vuoden liikuntapaikkateko-palkinto. Palkinnon perusteluna olivat kunnan viime aikojen panostukset liikuntapaikkoihin. Viime vuoden teko oli kuntotalo-uimahallin peruskorjaus. Palkinnon luovuttivat Lapin aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimen johtaja Elisa Suutala ja Lapin liikuntaneuvoston puheenjohtaja Markku Taramaa. Elisa Suutala viittasi palkinnon luovutuspuheessaan kunnan pitkäjännitteiseen työhön liikuntapaikkojen rakentamisessa. Aluehallintovirasto on merkittävä kumppani tehtyjen investointien mahdollistajana.

Ylitornion kunta on satsannut viime vuosina useita miljoonia euroja liikuntapaikkojen rakentamiseen ja peruskorjaamiseen. Isoimpina kohteina ovat olleet kuntakeskuksen urheilukenttä, koulukeskuksen lähiliikuntapaikka, Ainiovaaran ja Aavasaksan alueiden liikunta- ja urheiluolosuhteet. Uusiakin hankkeita on tulossa. Aavasaksan alueelle investoidaan edelleen. Ainiovaaran alueelle tehdään parhaillaan kehittämissuunnitelmaa. Kunnan alueen moottorikelkkareitistön olosuhteita parannetaan lähivuosina.

Kävimme Urheilugaalassa vastaanottamassa Ylitornion kunnan saaman palkinnon. Mukanani palkintoa pokkaamassa oli itseoikeutetusti Montellin Markku. Markku on toiminut kunnan liikuntasihteerinä 40 vuoden ajan.

Olemme otettuja siitä, että Ylitornion kunnan tekemiset liikuntapaikkojen rakentamisessa on huomioitu näin hienolla tavalla.

 

   

Tapani Melaluoto
Ylitornion kunnanjohtaja