Ylitorniolla tapahtuu eduskunta- ja eurovaaleja odotellessa

 

Tämä kevät on mielenkiintoista aikaa. Suomessa käydään kevään aikana eduskunta- ja Euroopan parlamentin vaalit. Varsinkin eduskuntavaalit viitoittavat seuraavan neljän vuoden kuntapolitiikkaa. Odotamme mielenkiinnolla, minkälaiset uudet askelmerkit mm soteuudistukseen tulevassa hallitusohjelmassa kirjoitetaan. Toivottavasti askelmerkit ovat sellaiset, että lopultakin päästään maaliin asti.

Ylitorniolla ei kuitenkaan levätä laakereilla. Kunnassa tapahtuu koko ajan. Tämän alkuvuoden aikana on kotikunnassamme järjestetty kaksi SM-tason tapahtumaa. Aavasaksan Kisa ry järjesti maaliskuussa Klassisen voimanoston SM-kisat. Huhtikuun alussa täällä kisattiin Aavasaksan Urheilijat ry:n järjestäminä murtomaahiihdon Suomen Cupin finaaleja ja pitkien matkojen SM-hiihtoja. Nämä olivat hienoja tapahtumia ja tapahtumat toivat paikkakunnalle tuhansia ihmisiä ja elinvoimaa.

Ylitornion kunta panostaa liikunta- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksien järjestämiseen rakentamalla olosuhteita. Seurat ja järjestöt järjestävät toiminnan ja tapahtumat. Työnjako on oikein hyvin toimiva.

Kunta suunnittelee parhaillaan uusia panostuksia liikuntaolosuhteiden ja matkailua palvelevan yritystoiminnan olosuhteiden parantamiseen. Ainiovaaran alueelle tehdään kehittämissuunnitelmaa tavoitteella, että alueen olosuhteet ja imago olisivat entistä paremmat ja houkuttelevammat niin kuntalaisten harrastusmahdollisuuksiin kuin myös tapahtumien järjestämiseen. Aavasaksan alueen olosuhteisiin tullaan myös panostamaan, esimerkkinä laskettelukeskus, hiihtoreitistö ja loma-asuminen. Tämän talven kokemukset antavat uskoa siihen, että molemmissa alueissa on potentiaalia vielä enempään.

Mukavaa kevätaikaa kaikille!

 

   

 

Tapani Melaluoto
Ylitornion kunnanjohtaja