Tervetuloa Ylitornion kunnan kotisivuille

 

Kesä on kääntynyt syksyksi. Kirjoittaessani alkukesästä tälle palstalle peräsin lämpimiä ja aurinkoisia päiviä myös heinä-elokuulle. Se toive toteutui yli odotusten. Lomasää helli lomanviettäjiä. Kaikille kuuma ja kuiva kesä ei ollut pelkästään hyvä asia. Maanviljelijöille kuiva säätila toi mukanaan hankalan tilanteen. Kasvu on ollut hidasta. Toivottavasti maan hallitus löytää lääkkeitä maanviljelijöiden vaikeaan tilanteeseen.

Kunnan toiminnassa on palattu normaaliin päiväjärjestykseen. Syksystä on tulossa mielenkiintoinen. Maakunta- ja soteuudistuksen aikataulua jatkettiin jälleen vuodella. Näillä tiedoilla uudistus käynnistyy vuoden 2021 alussa. Valmistelutyö kuitenkin etenee ja palavereja ja kokouksia uudistushankkeiden tiimoilla pidetään kaiken aikaa.

Syksyn edetessä kunnassa valmistellaan vuoden 2019 talousarviota ja vuosien 2020-2021 taloussuunnitelmaa. Valtuuston käsittelyssä talousarvio ja taloussuunnitelma ovat joulukuun alussa.

Elämme mielenkiintoista aikaa. Uskon, että positiivisella, tulevaisuuteen uskovalla asenteella ja hyvällä yhteistyöllä saamme aikaan sellaisia päätöksiä ja ratkaisuja, että saamme järjestettyä hyvät palvelut kuntalaisille myös tulevina vuosina.

Tervetuloa elämään, yrittämään ja asumaan Ylitorniolle. Olemme palveluksessasi. Kotisivuiltamme löydät monenlaista tietoa upeasta kunnastamme.

 

   

Tapani Melaluoto
kunnanjohtaja