Siirry sisältöön

Terveyskeskussairaala

Mellantie 5, 95600 Ylitornio
Fax (016) 571 019

Vuodeosasto on 25-paikkainen. Toiminnallisesti vuodeosasto ja henkilökunta on jaettu kahteen ryhmään eli moduuliin. Sairaanhoitajat ja perushoitajat vastaavat oman moduulinsa potilaiden hoitotyöstä ympäri vuorokauden. Vuodeosastolla hoidamme äkillisesti sairastuneita sekä tutkimus-ja kuntoutuspotilaita.

Huoneisiin on puhelinyhteys vain potilaspuhelimen kautta, puhelin viedään potilaalle. Potilaspuhelinten numerot löytyvät sivun alareunasta. Osastolla voi käyttää myös omaa puhelinta.

Arkisin n. klo 8.30 – 10.00 kaksi terveyskeskuslääkäriä kiertää vuodeosastolla. Mikäli haluatte keskustella lääkärin kanssa omaisenne hoidosta, suosittelemme tulemaan lääkärinkierrolle.  Asiasta kannattaa sopia omaisenne hoitajan kanssa etukäteen. Iltaisin ja viikonloppuisin lääkäriä ei talossa ole vaan tarvittaessa otamme yhteyttä  L-PKS:n yhteispäivystyksen lääkäriin.

Osastolla olevan potilaan vointia voi tiedustella hoitajilta puhelimitse klo 15.00 – 16.30.  Siihen mennessä ovat kaikki lääkärinmääräykset ja laboratoriokokeet jo tiedossa.  Mikäli potilaan voinnissa tulee muutoksia, siitä tiedotetaan omaisten suuntaan.  Tietoja annetaan ainoastaan potilaan papereihin kirjatulle omaiselle/yhteyshenkilölle.

Vierailu vuodeosastolla

Länsi-Pohjan alueen heikentyneen koronatilanteen vuoksi vierailut jatkuvat vuodeosastolla toistaiseksi ajanvarauksella entisen ohjeen mukaan mukaisesti.

Ota aina ensin yhteys puhelimitse, puh 0400 377 576 tai 0400 220 314.

Vuodeosastolla on hoidettavana iäkkäitä ja monisairaita potilaita, joiden infektioriski on suuri.

Koronaepidemiatilanteen vuoksi vierailuohjeet voivat muuttua nopeasti.

 

  • Vierailut pyritään järjestämään kello 12 jälkeen yhden hengen huoneessa tai vastaanoton aulassa, mikäli huoneessa on useampia.

 

  • Vierailijoiden sekä potilaiden on kohdatessaan käytettävä kirurgista suunenäsuojainta ja hanskoja. Myös 1-2 metrin turvaväliä on muistettava noudattaa.

 

  • Vierailijoiden määrä pyritään rajaamaan siten, että maksimissaan kolme vierasta on kerrallaan. Vierailuaikaa on yksi tunti.

 

  • Saattohoidossa olevien potilaiden vierailuista sovitaan yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti.

 

  • Vieraiden tulee välttää oleskelua vuodeosaston yleisissä tiloissa.

 

Mikäli tulee kysyttävää vierailujen suhteen, kääntykää rohkeasti henkilökunnan puoleen.

Omaishuone

Osastolla on omaisia varten varattu huone, missä voi yöpyä silloin, kun omainen haluaa olla lähellä huonokuntoista potilasta tai kuolevaa läheistään ympäri vuorokauden.

Kukat

Voimakastuoksuisia kukkia ei saa tuoda osastolle. Samassa huoneessa voi olla potilas, joka sairastaa allergiaa tai astmaa.


Osaston kanslia
hoitajat
0400 220 314
Osaston kanslia
hoitajat
0400 377 576
Osaston kanslia
potilaspuhelut moduuli 1
016 2114 760
Osaston kanslia
potilaspuhelut moduuli 2
016 2114 750
Markku Honkuri
Vuodeosaston vt. palvelupäällikkö
040 615 2911
markku.honkuri@ylitornio.fi
Alkuun