Siirry sisältöön

Terveyskeskussairaala

Mellantie 5, 95600 Ylitornio
Fax (016) 571 019

Vuodeosasto on 20-paikkainen. Toiminnallisesti vuodeosasto ja henkilökunta on jaettu kahteen ryhmään eli moduuliin. Sairaanhoitajat ja perushoitajat vastaavat oman moduulinsa potilaiden hoitotyöstä ympäri vuorokauden. Vuodeosastolla hoidamme äkillisesti sairastuneita, tutkimus-ja kuntoutuspotilaita, etukäteen sovitussa jaksottaisessa hoidossa olevia sekä pitkäaikaispotilaita.

Huoneisiin on puhelinyhteys vain potilaspuhelimen kautta, puhelin viedään potilaalle. Potilaspuhelinten numerot löytyvät sivun alareunasta. Osastolla voi käyttää myös omaa puhelinta.

Arkisin n. klo 8.30 – 10.00 kaksi terveyskeskuslääkäriä kiertää vuodeosastolla. Mikäli haluatte keskustella lääkärin kanssa omaisenne hoidosta, suosittelemme tulemaan lääkärinkierrolle.  Asiasta kannattaa sopia omaisenne hoitajan kanssa etukäteen. Iltaisin ja viikonloppuisin lääkäriä ei talossa ole vaan tarvittaessa otamme yhteyttä  L-PKS:n yhteispäivystyksen lääkäriin.

Osastolla olevan potilaan vointia voi tiedustella hoitajilta puhelimitse klo 15.00 – 16.30.  Siihen mennessä ovat kaikki lääkärinmääräykset ja laboratoriokokeet jo tiedossa.  Mikäli potilaan voinnissa tulee muutoksia, siitä tiedotetaan omaisten suuntaan.  Tietoja annetaan ainoastaan potilaan papereihin kirjatulle omaiselle/yhteyshenkilölle.

Vierailuaika

Yhteydet omaisiin ja ystäviin ovat tärkeitä.  Vierailuaika on klo 12-20 joka päivä.  Muina aikoina vierailusta voi neuvotella hoitajien kanssa.  Olette tervetulleita myös ruokailujen aikana ja osallistumaan potilaan  avustamiseen ruokailussa.

Omaishuone

Osastolla on omaisia varten varattu huone, missä voi yöpyä silloin, kun omainen haluaa olla lähellä huonokuntoista potilasta tai kuolevaa läheistään ympäri vuorokauden.

Kukat

Voimakastuoksuisia kukkia ei saa tuoda osastolle. Samassa huoneessa voi olla potilas, joka sairastaa allergiaa tai astmaa.


Osaston kanslia
hoitajat
0400 220 314
Osaston kanslia
hoitajat
0400 377 576
Osaston kanslia
potilaspuhelut moduuli 1
016 2114 760
Osaston kanslia
potilaspuhelut moduuli 2
016 2114 750
Markku Honkuri
Vuodeosaston vt. palvelupäällikkö
040 615 2911
markku.honkuri@ylitornio.fi
Alkuun