Ajankohtaista

YLITORNION TERVEYSKESKUS TIEDOTTAA:

 

Terveyskeskukseen saapuminen vain ajanvarauksella

Ota yhteyttä terveyskeskukseen oman alueen sairaanhoitajaan puhelimitse (virka-aikana).

Terveyskeskuksen akuutti vastaanotto toimii virka-aikana normaalisti

 

Koronatiedote

Hyvä asiakkaamme, jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse.

Älä saavu paikanpäälle, jotta vältytään turhilta altistumisilta.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin pandemia puhelin 24/7 puh. 040 825 1072

Lisätietoa Mehiläinen Länsi-Pohjan nettisivuilla https://www.mehilainenlansipohja.fi/koronavirus/

Koronaviruksen oireet

Uusi koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystie-infektion. Monien sairastuneiden oireet ovat olleet lieviä, mutta  joukossa on ollut myös vakavasti sairastuneita. Monella vakavampia oireita saaneella on lisäksi ollut jokin perussairaus, kuten vaikea-asteinen sydänsairaus.

Oireita voivat olla 

 • kuume
 • yskä
 • hengenahdistus
 • lihaskivut
 • väsymys
 • nuha
 • pahoinvointi
 • ripuli

Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä.

 

Hyvä käsihygienia ehkäisee leviämistä

Koronavirustartuntojen leviämistä voi parhaiten ehkäistä pitämällä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Tutustu THL:n käsienpesuun ja yskimiseen liittyviin ohjeisiin: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

THL, suomalaiset viranomaiset ja sairaanhoitopiirit sekä muut terveydenhuollon palvelutuottajat seuraavat tilannetta tiivisti. Länsi-Pohjassa noudatetaan THL:n ja viranomaisten ohjeita. Lisätietoa koronaviruksesta löytyy THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

Reseptitoimisto

Laboratorioasiat, reseptit, taksikeskusasiat ja potilasasiakirjat, Tiia Koivisto 016-571740, aukioloajan muutos, auki arkisin 8-14.00

Työttömien terveystarkastukset Ylitorniolla

Ovat toistaiseksi tauolla.

Työttömien terveystarkastusten tarkoituksena on edistää työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä.
Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan terveystarkastukseen, puh.  040 767 0946, terveydenhoitaja Sanna Juvani, sijainen Paula Typpö.

Kiireettömän hoidon jonotiedote

 • Hammaslääkärin vastaanotto 4-5 vk
 • Suuhygienistin vastaanotto 3 – 4 vk
 • Lääkärin vastaanotto 6 – 8 vk
 • Sairaanhoitajan vastaanotto 1 – 2 vk
 • Neuvola 3 pv – 1 kk

Päivitetty 19.5.2020

Voimaperheet-toimintamalli lastenneuvolassa

Lastenneuvolassamme toteutetaan Voimaperheet-toimintamallia, jonka avulla arvioidaan lapsen psykososiaalista toimintakykyä neuvolan nelivuotistarkastuksessa.  Kaikkia nelivuotiaiden vanhempia pyydetään täyttämään Voimaperheet-neuvolakysely ja ottamaan se mukaan terveydenhoitajan vastaanotolle. Kysely postitetaan perheille kotiin lapsen syntymäpäivää edeltävän kuukauden kuluessa. Mikäli ette ole saanut lomaketta, saatte sen terveydenhoitajaltanne neuvolakäynnin aikana.

Kyselyn avulla pyritään tunnistamaan perheet, jotka hyötyvät internetin ja puhelimen kautta tuotetusta vanhempainohjausohjelmasta. Ohjelma pyrkii tavoittamaan perheet, joissa lapsella on käyttäytymiseen liittyviä ongelmia. Ohjelman tavoitteena on lisätä vanhempien myönteisiä vanhemmuudentaitoja ja arjen hallintaa perhevalmentajan ohjauksessa. Ohjaus tapahtuu digitaalisessa hoitoympäristössä.

Vanhempainohjauksen toteuttaa Turun yliopiston Voimaperheet-työryhmä.

Lisätietoa:
www.utu.fi/voimaperheet

Päivitetty  8.11.2018

Meltosjärven terveysasema tiedottaa

Julkisen liikenteen linja-autojen aamuvuorot välillä Rovaniemi-Ylitornio loppuivat kokonaan vuodenvaihteessa. Tästä syystä verinäytteiden ottopäivä ei ole enää maanantai. Verinäytepäivät sovitaan erikseen tietyille päiville, joten verinäyteasioissa täytyy AINA etukäteen ottaa yhteys terveydenhoitajaan. Terveydenhoitajan tavoittaa numerosta 0400-188187, puhelinaika ma-pe klo 8-10.

Päivitetty 05.02.2016

Reseptin uusiminen

Marraskuusta 2015 lähtien asiakkaat ovat voineet itse laittaa reseptejään uusittavaksi osoitteessa www.kanta.fi (vaatii nettipankkitunnukset). Täältä asiakas voi laittaa uusittavaksi sellaiset reseptit, jotka on määrätty enintään 16 kk sitten.  Sitä vanhemmat reseptit tulee uusia soittamalla Ylitornion terveyskeskukseen p. 016 571740 tai käymällä terveyskeskuksessa vastaanottoavustajan luona. Huomioitava on, että www.kanta.fi -osoitteessa tekemä reseptinuusimispyyntö pitää lähettää siihen yksikköön, joka vastaa asiakkaan hoidosta. www.kanta-fi -osoitteesta voi nähdä myös laboratoriovastaukset sen jälkeen kun hoitaja/lääkäri on kuitannut ne nähdyksi.  Toiminto vaatii nettipankkitunnukset.

Terveyskeskuksen vastaanotto tiedottaa takaisinsoitosta

 • Kun soittajalle tarjotaan mahdollisuutta jättää takaisinsoittopyyntö, ääni kehoittaa painamaan 1.
 • Tämän jälkeen ääni vielä varmistaa, mihin numeroon soitetaan takaisin:
 • Jos ääni sanoo numeron oikein,  tulee soittajan VALITA TIEDOTTEEN OHJEEN MUKAAN UUDELLEEN 1.
 • Jos takaisinsoitto halutaan johonkin toiseen puhelinnumeroon, pitää soittajan valita 2.
 • Numeron varmistuksen vuoksi yhden kerran valikkovalinnan 1 painaminen ei siis riitä, eli pyyntö ei ohjaudu takaisin soittojärjestelmään.
 • Pyydämme kuuntelemaan tiedotteen loppuun asti .