Siirry sisältöön

Lapsi- ja perhetyö

Tältä sivulta löydät tietoa Ylitornion perhepalveluista. Perhepalveluiden tavoitteena on tukea ja edistää lapsiperheiden hyvinvointia.

Perheneuvolapalvelut

Voit olla yhteydessä perheneuvolaan silloin, kun tunnet tarvitsevasi tukea ja apua lasten kasvatuksessa, kasvuun ja kehitykseen liittyvissä pulmissa, parisuhdeasioissa ja erilaisissa elämänkriiseissä. Perheneuvolapalvelut ovat maksuttomia, vapaaehtoisia ja luottamuksellisia kunnan lapsiperheiden palveluja. Ylitorniolaisilla on mahdollista saada palvelua sekä Torniossa että Ylitorniolla. Ylitorniolla palvelua tuotetaan 1 pv/kk yhteistyössä psykologi Mika Nevalan ja Työnohjaus ja Terapia Korvat/sosiaalityöntekijä Anne Korvan kanssa.

Perheneuvolan yhteystiedot

Yhteydenotot ja ajanvaraukset Tornion vastaanottoon:

sosiaalityöntekijä Anne Korva  puh. 040 825 0375,  anne.korva@tornio.fi
psykologi Minttu Postila  puh. 040 481 3392,  minttu.postila@tornio.fi
toimistosihteeri Outi Myllyoja-Johansson  puh.050 566 4874,  outi.johansson@tornio.fi

Yhteydenotto ja ajanvaraus Ylitornion vastaanottoon:

Vastaanottopäivät Ylitornion terveyskeskuksessa 17.9.2021, 22.10.2021, 19.11.2021, 17.12.2021
Mika Nevala puh. 040 192 8777

 

Kotona tehtävä perhetyö

Perhetyö on lapsiperheen hyvinvointia lisäävää määräaikaista, suunnitelmallista ja tavoitteellista työskentelyä. Perhetyöllä vahvistetaan perheen omia voimavaroja tukemalla perhettä lasten ja kodin hoidossa ja vahvistamalla arjen taitoja. Perhetyö on luottamuksellista ja perhettä kunnioittavaa.

Perhetyötä toteutetaan lapsiperheissä keskustellen, ohjaten ja yhdessä tehden. Tärkeä lähtökohta on tutustua perheeseen hyvin ja keskustellen selvittää perheen tarpeet ja toiveet.

Perhetyötä haetaan sosiaaliohjaajan kautta. Lisätietoja voi kysyä neuvolasta, mielenterveystoimistosta, sosiaalityöstä ja perheneuvolasta.

Perhetyön yhteystiedot

  • sosiaaliohjaaja Niina Lohiniva p.0400 220365

Ryhmämuotoinen perhetyö

Ryhmämuotoiseen perhetyöhön kuuluvat Perhekerhot, Tenavaparkki ja Perheleiripäivät. Palvelu on kaikille avointa.

Perhekerhot
Tenavatupa

Kaikille perheille avointa toimintaa tiistaisin klo 9-14 osoitteessa Alkkulanraitti 97 (kierrätyskeskuksen eteläpääty). Tenavatuvalla on mahdollisuus tavata muita perheitä, touhuta ja leikkiä yhdessä tai vain hengähtää kahvikupin ääressä keskustellen. Välillä toteutetaan myös teema- ja puuhapäiviä ja kutsutaan Tenavatuvalle vierailijoita.

Raanujärvi ja Mellakoski

Kaikille perheille avointa toimintaa Raanujärven ja Mellakosken kouluilla vuoroviikoilla torstaisin. Perhekerhoissa on mahdollisuus tavata muita perheitä, touhuta ja leikkiä yhdessä. Välillä toteutetaan myös teema- ja puuhapäiviä.

Tenavaparkki

Kaikille perheille avointa toimintaa osoitteessa Alkkulanraitti 97 (kierrätyskeskuksen eteläpääty). Tenavaparkki tarjoaa vanhemmille mahdollisuuden hoitaa omia asioita, tehdä kodin askareita rauhassa tai vaikka levätä. Lapset puolestaan saavat mahdollisuuden leikkiä muiden lasten kanssa, opetella ryhmässä toimimista ja osallistua ohjattuun toimintaan. Omat eväät mukaan. Ilmoituksia voi seurata Meän Tornionlaakson Menovinkeistä.

Perheleiripäivät

Ryhmämuotoista perhetyötä toteutetaan yhteistyössä seurakunnan kanssa. Perhekerhot ja Tenavaparkki ovat lomalla kesäaikana.

Yhteystiedot

  • Seurakunnan perhetyöntekijä Minna Juvani puh. 040-5219427

Lisätietoa Ylitornion perhetyön toimintatavoista: Ylitornion ehkäisevän perhetyön mallinnus.

Alkuun