Siirry sisältöön

Tapahtumat


Ajankohta: 10.01.2018 - 10.01.2018

Yrittäjien aamubrunssit tammikuussa Kievarissa!

Ylitornion Yrityspalvelu jalkautuu yrittäjien pariin ja järjestää säännöllisesti yrittäjille aamubrunssit tilaisuuden, jossa yrittäjät kuulevat päivän polttavista aiheista ja voivat samalla kertoa omista ajatuksistaan sekä suunnitelmistaan. Tilaisuudessa kerrotaan myös yrityspalvelun ajankohtaisia asioita. Paikanpäälle kutsutaan aika ajoin myös ulkopuolisia asiantuntijoita. Aamubrunssit ovat yrittäjille maksuttomia.

Aika: 10.1.2018 klo 8-10
Paikka: Hotel Kievari Ylitornio

Teemana on yritystuki asiat

Nykyinen EU-ohjelmakausi kestää 2020 saakka. Rahoitusta myönnetään yrityksille aina harkinnanvaraisesti ja rahoituksen saamiselle on erilaisia edellytyksiä, jotka hakijan ja hankkeen on täytettävä. Avustusta on haettava aina ennen hankkeen aloittamista. Ylitornion alue kuuluu 1-tukialueeseen, joka tarkoittaa että tuen maksimimäärä investointiin on 35% pienillä yrityksillä. Kehittämisavustuksen tuki kehittämistoimenpiteisiin voi olla jopa 50%.

– Leader-rahoitusta voi hakea Outokairan strategian mukaisiin hankkeisiin. Hankkeet voivat olla esim. yrityshankkeita tai yleishyödyllisiä kehittämis- ja investointihankkeita.

Yrittäjän näkökulma: Simo Rousu, polttopuiden tuotantoa harjoittava yritys lisäsi tuotantokapasiteettiaan investoimalla lisäkalustoon.

– Maaseudun yritystuet luovat mahdollisuuksia erilaisille yrittäjille toiminnan kehittämiseen. Sinun ei tarvitse harjoittaa maataloutta yritystoiminnan lisäksi. Tärkeintä on, että yrityksesi lisää maaseudun elinvoimaa ja tuo sinne uusia toimeentulomahdollisuuksia – sekä sinulle yrittäjänä että työpaikkoina. Yritystukien tavoitteena on maaseudun toimeentulomahdollisuuksien ja työpaikkojen lisääminen. Maaseudulle tarvitaan uusia yrityksiä, mutta yhtä tärkeää on kannustaa nykyisiä yrityksiä kehittämään ja laajentamaan toimintaansa.

Yrittäjän näkökulma: Napapiirin Järvilomat Oy, lisää laadukasta majoitusta Vietoselle.

– Ely-keskuksen kehittämisavustuksella yritykselle uutta suuntaa ja kasvua. Ely-keskus myöntää kehittämisavustusta pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen.

Yrittäjän näkökulma: BKWeld Oy, investointihankkeella kasvua yritystoimintaan.

– Tekesin palvelut kasvuun ja kansainvälistymiseen. Tekes tarjoaa palveluja (esim. Innovaatioseteli, energiatuki, messuavustus, tutkimus, kehitys ja pilotointi), joilla erityisesti pk-yritykset voivat parantaa mahdollisuuksiaan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Palvelujen avulla yrityksesi voi esimerkiksi valmistautua kasvuun tai hankkia kansainvälisen liiketoiminnan osaamista eri markkina-alueilla.

Yrittäjän näkökulma: Juvatec Oy, kansainvälisen kasvun suunnittelu -projektilla kehitettiin uusi tuote yritykselle.

– Yritysten kehittämispalvelut on jaettu kuuteen liiketoiminnan kehittämisen osa-alueeseen (kasvu, uudistaminen, tuottavuus ja talous, markkinointi ja asiakkuudet, johtaminen ja henkilöstö sekä innovaatioiden kaupallistaminen), joista räätälöidään yrityksen tarpeisiin parhaiten sopivat kehittämistoimenpiteet. Konsultointipalveluiden tuloksena on aihe-alueen analyysi ja raportti sekä jatkosuositukset yritykselle.

Yrittäjän näkökulma: Kotihaltia Oy, yrityksen kehittämispalveluiden asiantuntijan avulla laatujärjestelmä haltuun.

Tervetuloa!


Alkuun