Siirry sisältöön

Tapahtumat


Ajankohta: 05.04.2022 - 05.04.2022

Teatteriesitys: Hirvimetsä, Lapin alueteatteri ti 5.4.2022 klo 19.00

 

HIRVIMETSÄ

tragikomedia isästä, pojasta ja pyhästä metsästä

Isä haluaa näyttää aikuiselle pojalleen kunnon miehen mallia. Hän raahaa kaupunkilaistuneen Simon hirvenpyyntiin ensimmäistä kertaa sitten lapsuusajan, jolloin tämän tehtävänä oli korkeintaan kantaa asetta. Nyt on toisin: Simon on kaadettava elämänsä ensimmäisen hirvi. Se olisi isälle tärkeää.

Hirvenpyynnissä rämpiessään isä ja poika kohtaavat luonnon ja toisensa. Sukupolven erottamien miesten arvomaailmat käyvät kaksintaistelua ja kolisevat ajoittain enemmän kuin koirashirvien sarvet kiima-aikana.

Hirvimetsä on tragikomedia, joka luo armollisen hirvenkatseen sukupolvien ketjuun, suuriin odotuksiin ja pettymyksiin – sekä kaikkiin hontelojalkaisiin nisäkkäisiin, jotka etsivät elämänsä suuntaa tässä suuressa Hirvimetsässä.

Näytelmäkirjailija-dramaturgi Elli Salon kirjoittama teos Hirvimetsä palkittiin Sokeain kuunnelmapalkinnolla vuonna 2016. Rovaniemen Teatterille esityksen on ohjannut Eljas Liinamaa, jonka edellinen teos Korjaamo saavutti suursuosion. Tragikomedian lavastus- ja pukusuunnittelijana vierailee Veera-Maija Murtola, jonka töitä on nähty mm. Kansallisteatterissa ja Teatteri Avoimissa Ovissa.

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus: Elli Salo
Ohjaus: Eljas Liinamaa, vierailija
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Veera-Maija Murtola, vierailija
Ääni- ja valosuunnittelu: Miksa Koponen
Rooleissa: Markku Köngäs, Timo Vuento ja Jonne Kaaretkoski

ESITYKSEN KESTO

noin 1 tuntia 30 minuuttia sisältäen väliajan


Chatbot