Siirry sisältöön
Ajankohta: 20.11.2018

Suomimies (ja nainen!) seikkailee Kunnantalolla 20.11.

SuomiMies seikkailee – tapahtuma saapuu Ylitorniolle kahden vuoden tauon jälkeen!

Uutta: Tapahtumassa mukana myös maksullinen luuntiheysmittaus

Suosittu SuomiMies seikkailee -kiertue saapuu Ylitorniolle kahden vuoden tauon jälkeen. SuomiMies seikkailee -tapahtuma on Ylitornion kunnantalolla tiistaina 20.11. klo 13–18. Tapahtuma on suunnattu 18–64-vuotiaille miehille ja naisille ja se on avoin ja maksuton.

 

SuomiMies seikkailee -kiertue toivottaa kaikki Ylitornion työikäiset tervetulleiksi

SuomiMies seikkailee -tapahtumassa kannustetaan työikäisiä kiinnittämään huomiota omaan arkeen ja erityisesti työssä ja vapaa-ajalla jaksamiseen. Tutkimusten mukaan hyvä fyysinen kunto auttaa selviämään paitsi työn fyysisestä myös psyykkisestä rasituksesta.  Vastaavasti alentunut kunto – erityisesti kestävyyskunto – on yhteydessä koetun uupumuksen lisääntymiseen. Terveyden ja työkyvyn ylläpitämiseksi ei tarvita urheilullisia urotekoja. Jo säännöllinen liikunta ja päivittäinen arkiaktiivisuus riittävät pitämään työkyvyn ja kunnon sellaisella tasolla, että virtaa riittää niin töissä kuin vapaa-ajalla.

SuomiMies seikkailee -tapahtumassa testataan hikoilematta ja hengästymättä kehonkoostumus, puristusvoima sekä kestävyyskunto. Nimestään huolimatta SuomiMies seikkailee -tapahtuma toivottaa myös naiset lämpimästi tervetulleiksi. Tapahtuma on suunniteltu iltapäivätapahtumaksi, jotta mahdollisimman moni työssäkäyvä pääsisi paikalle.

Kun terveyskuntotestit on käyty, tuloksista tehdään yhteenveto, minkä jälkeen voi osallistua asiantuntijan vetämään ryhmäpalautteeseen. Palautteita pyörii puolen tunnin – tunnin välein. Viimeinen asiantuntijapalaute alkaa noin klo 17.30. Terveyskunnon mittaukset vievät noin 30 minuuttia / hlö. Paikalle ei kuitenkaan kannata tulla kiireessä, sillä joihinkin mittauksiin voi joutua jonottamaan. Paikalle voi saapua arkivaatteissa, koska testit tehdään hikoilematta ja hengästymättä.

Paikalla on myös terveydenhoitaja, jonka luona on myös mahdollisuus mittauttaa maksutta verensokerinsa ja verenpaineensa. Mittauksen yhteydessä saat tietää terveytesi kannalta tärkeät viitearvot. Terveydenhoidon ammattilaiset antavat myös elintapaohjausta ja ruokavaliotietoutta.

Tapahtumassa myös mahdollisuus maksulliseen luuntiheysmittaukseen

SuomiMiehessä on mahdollisuus maksulliseen luuntiheysmittaukseen luotettavalla, nopealla ja helpolla testillä. Mittaus tehdään Bindex-ultraäänimittarilla säären kohdalta paljaalta iholta. Mittaukseen ei tarvitse valmistautua. Itse testi kestää vain puolisen minuuttia, mutta mittauksen yhteydessä ammattitaitoinen mittaaja antaa runsaasti tietoa osteoporoosin ennaltaehkäisyn kulmakivistä kuten luustoliikunnasta, kalsiumista, D-vitamiinista ja proteiinista.

Mittaukseen ja keskusteluun kuluu aikaa yhteensä noin 20–30 minuuttia, minkä vuoksi käytössä on ajanvaraussysteemi. Varaathan siis aikasi soittamalla numeroon 040-8329 321. Mittaukset toteutuvat, mikäli ennakkoilmoittautumisia tulee riittävä määrä.

Mittauksen hinta on 20 euroa/henkilö (käteismaksu). Luuntiheysmittaukset suorittaa HealthEx Terveysliikuntapiste Rovaniemeltä.

Tapahtuman toteutuksesta vastaavat Ylitornion kunta ja alueellinen liikuntajärjestö Lapin Liikunta ry.  SuomiMies seikkailee -konseptista vastaa Kunnossa kaiken ikää -ohjelma.

Tapahtumaan on vapaa pääsy – tervetuloa!

 

Lisätietoja ja kuvia:

www.suomimies.fi

Lapin Liikunta ry, terveysliikunnan kehittäjä Iida Kallo, p. 040 8329 321, iida.kallo@lapinliikunta.fi

Järj. Ylitornion vapaa-aikatoimi


Alkuun