Siirry sisältöön

Tapahtumat


Ajankohta: 11.12.2021 - 11.12.2021

Seitakuoron joulukonsertti: Yön keskellä tähtönen loisti, la 11.12.                  Ylitornion kirkossa 18.00

Seitakuoro on 60-vuotias maineikas ja palkittu kamarikuoro, joka toiminnassaan pyrkii yleisölle vaikuttavien ja teemallisesti yhtenäisten konserttikokonaisuuksien tarjoamiseen. Seitakuoro edustaa lappilaisen kuoroelämän huippua ja on mm. menestynyt kilpailuissa ulkomailla ja julkaissut huomionarvoisia äänitteitä.

 

 Kuoron tavoitteena onkin aina ollut haasteellisen kuoromusiikin esittäminen Lapissa ja kuoromusiikkiharrastuksen korkeimman tason vaaliminen koko Pohjois-Suomen alueella. Omimmillaan Seitakuoro on klassisen kamarikuoromusiikin parissa. Lisäksi Seitakuoro on viime vuosina panostanut myös rohkeiden uusien avauksien tekemiseen ja mm. tuonut Rovaniemelle negrospirituaaleja tai työväenlauluja teemakonsertteihinsa, joita varten kuoro on kouluttautunut kokonaan erilaiseen äänenkäyttötapaan. Myös perinteiset, rakkaimmat kuorolaulut kuuluvat kuoron ohjelmistoon. Näitä helmiä esitellään usein Seitakuoron joulu- ja kesäkonserteissa. Seitakuoroa johtaa musiikin maisteri Kadri Jomets alati sielukkaalla otteella.

 

 

Joulu on vahvojen perinteiden aikaa. Joka vuosi haluamme kuulla ne kaikista rakkaimmat ja tutuimmat, samat joululaulut, jotka tuovat lämpimiä muistoja mieleen ja virittävät ajatukset edessä olevaan juhla-aikaan. Niinpä tänäkin vuonna Seitakuoron joulukonserteissa kaikuvat tutut sävelet Maa on niin kaunis, Jouluyö, juhlayö, Arkihuolesi kaikki heitä ja En etsi valtaa, loistoa. Mukana on kuitenkin myös hieman harvinaisempia, mutta herkkyydessään yhtä tunnelmallisia lauluja, kuten Vuotaa armo, taivaan ilo, Aattoilta ja Jeesuslapsen joululahjat. Iloisempaa osastoa edustavat mm. reippaat Joulu tullut on sekä God rest you merry, gentlemen.

Konsertin nimikappaleena on Erkki Melartinin toiveikas Yön keskellä tähtönen loisti. Se sopiikin erityisen hyvin tähän aikaan, jossa koronan luoma synkkä epävarmuus ympäröi meitä edelleen monelta taholta. Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet kuoroille erityisen raskaita. Harjoituksia ja esiintymisiä on jouduttu siirtämään ja perumaan monia kertoja tai niitä on voitu järjestää vain vahvoin erityisjärjestelyin. Olkoon nämä tutut joululaulut meille nyt valo pimeässä! Samaa kirkkautta heijastelevat myös Eric Whitacren Lux aurumque ja Morten Lauridsenin O nata lux, jotka Seitakuoro on poiminut mukaan vaativan kuoromusiikin ohjelmistostaan. Eteeriset kuoroteokset kietovat kauniilla klustereillaan perinteiset joulusävelmät hohtavaksi paketiksi.


Chatbot