Siirry sisältöön
Ajankohta: 17.04.2024 - 17.04.2024

Lapin alueteatteri esittää: Rakkaudesta lajiin 17.4.2024 klo 19

Kohtuuton komedia, jossa teatteri ja jalkapallo törmäävät unelmien näyttämöillä ja pelikentillä

Keskiviikkona 17.4.2024 klo 19 Lapin alueteatteri esittää Ylitornion kunnanviraston auditoriossa komedian Rakkaudesta lajiin. Esitys kestää 1h 50 minuuttia väliajan kanssa. Liput tulevat etukäteen myyntiin Rovaniemen teatterin verkkosivuille ja niitä voi ostaa paikan päältä.

 

Kohtuuton komedia rakkaudesta urheiluun ja taiteeseen.

Toivo Haavikko on Rovaniemen Teatterin pitkäaikainen näyttelijä, jonka elämän tärkein asia on teatteri. Taidetta eletään ja hengitetään Toivon johdolla Haavikon perheessä aamusta iltaan. Poika Eino on jo opiskelemassa Teatterikorkeakoulussa ja nyt unelmana on tietenkin saattaa myös tytär Ida teatteritaiteen palvelukseen. Toivon harmiksi Idan elämän rakkaus on jalkapallo, eikä vähän väkisin syötetty tunkkainen teatteri. Idalle on tarjoutumassa elämänsä mahdollisuus pelaajana, mutta isällä on aivan toisenlainen suunnitelma Idan varalle: yhteinen teatteriesitys Rovaniemen Teatterin näyttämöllä!

Kaupungin säästökuuri Rovaniemellä ajaa urheilu- ja taidepiirit törmäyskurssille, ja myös Toivon ja Idan välinen suhde alkaa saada kohtuuttomia kierroksia. Toivo joutuu vihdoin kohtaamaan oman menneisyytensä haamut, kun taas Idan on pakko tehdä valinta isänsä toiveiden ja omien haaveidensa välillä. Onko näyttämö liian pieni kummankin unelmille vai onnistuuko isän ja tyttären lopulta pelata yhteen?

”Nyt me näytetään niille. Isä ja tytär. Me ollaan Rovaniemen Teatterin tulevaisuus!”

TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus Veikka Heinonen
Ohjaus Esa-Matti Smolander, vierailija
Lavastus- ja pukusuunnittelu Iida Ukkola, vierailija
Valosuunnittelu Kari Penttinen
Äänisuunnittelu Elle Kokkonen
Rooleissa Kari Koivukangas ja Karoliina Surma-aho

 

 


Alkuun