Siirry sisältöön

Esiopetus

Lapsen on osallistuttava oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna vuoden kestävään esiopetukseen. Esiopetus on maksutonta. Esiopetuksessa noudatetaan omaa opetussuunnitelmaa sekä pääsääntöisesti koulujen työ- ja loma-aikoja. Ylitornion kunnassa annetaan esiopetusta Lukion päiväkodissa ja Kaulirannan, Mellakosken ja Raanujärven kouluilla. Kunta järjestää esioppilaiden kuljetuksen koulukuljetuksen yhteydessä, mikäli koulumatka on yli kolme kilometriä.

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittautuminen tehdään sähköisesti. Hakemukseen pääset tästä. Jos sähköinen ilmoittautuminen ei onnistu, voi toimittaa paperisen hakemuksen, jonka saa varhaiskasvatustoimistosta.

Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi aamu- ja/tai iltapäivähoitoa, tulee sitä hakea varhaiskasvatushakemuksella, johon pääset tästä: tästä.

Sähköisen hakemuksen kohtaan Lisäselvitykset voi kirjoittaa perusteluja, mikäli haetaan muuhun esiopetuspaikkaan kuin ns. lähikouluun tai muita selvityksiä, jotka ovat oleellisia lapsen esiopetukseen liittyen.

Sähköiseen hakemukseen ei voi laittaa liitteitä. Tarvittavat liitteet (esim. neuvolan/lääkärin täyttämä lomake erityisruokavaliosta, lääkärin lausunnot) tulee toimittaa paperisena varhaiskasvatustoimistoon. Esiopetushakemuksen voi tulostaa ennen lähettämistä tai lähettämisen jälkeen. Hakemuksen käsittelyn tilannetta voi tarvittaessa tiedustella kunnan varhaiskasvatustoimistosta.

Esiopetussuunnitelma

  • Lukion päiväkoti
    Parkkitie 1
    95600 Ylitornio
  • Mellakosken koulu
  • Raanujärven koulu

Päivi Yliniva
varhaiskasvatusjohtaja
0400 220 368
etunimi.sukunimi@ylitornio.fi
Alkuun