Palvelut 

Lukudiplomi

Lukuralli lukudiplomin voi suorittaa Ylitornion ja Pellon alakouluissa.

Diplomikirjoihin on koottu monipuolisesti luettavaa. Aloitteleville lukijoille on mukana helppolukuista kirjallisuutta. Kirjalistoissa on mukana kaikkia kiinnostavaa kirjalllisuutta, sarjakuvia, uutuuksia ja muutama klassikkokin.

Lukemisesta ei tarvitse ottaa stressiä. Kaikkia kirjoja ei tarvitse lainata kerralla, vaan niitä voi lukea rennosti pikkuhiljaa pitkin lukuvuotta.

Kirjojen saatavuuden voit tarkistaa Lapin verkkokirjastosta.

Kirjasto pitää yllä listaa diplomikirjoista. Kirjaston henkilökunta opastaa kirjaston käytössä ja toimittaa ansaitut diplomit oppilaille toukokuussa.

Opettaja antaa koulussa ohjeet lukudiplomin suorittamiseen ja valvoo suoritusta. Opettaja toimittaa nimilistan diplomin suorittaneista oppilaista kirjastolle huhtikuun loppuun mennessä.

Kotien tehtävänä on kannustaa lasta ja auttaa kirjojen hakemisessa kirjastosta. Vanhemmat auttavat tarvittaessa lasta kirjojen lukemisessa, tukien lasta lukemisen oppisessa. Diplomikirjat eivät ole erityisessä hyllyssä, vaan lapset tutustuvat samalla kirjaston tapaan järjestää kirjat. Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa mielellään.

Lukuiloa!

Luettavat kirjat ja suorituslomake löytyvät allaolevista linkeistä.

1.-2. luokan lukudiplomi

3.-4. luokan lukudiplomi

5.-6. luokan lukudiplomi


Ylitornion toimipiste
0400 220 352
kirjasto@ylitornio.fi
Pellon toimipiste
040 713 2766
pellon.kirjasto@pello.fi
Väylän kulkuri
0400 394 032
tornionlaaksonkirjastoauto@ylitornio.fi