Siirry sisältöön

Ylitornion yhteistoiminta-alueen maaseutuhallintopalvelut

Ylitornion kunta hoitaa kuntien välisen yhteistoimintasopimuksen mukaisesti Pellon, Kolarin ja Ylitornion kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisen tehtävät.

Maaseutuelinkeinoviranomaisten päätehtävä on vastata Ruokaviraston kansallisten ja EU-rahoitteisten viljelijätukien kuntatason tehtävistä. Lisäksi maaseutuelinkeinoviranomaisen tehtäviin kuuluvat mm. riistavahinkolain mukaiset vahingonkorvausasiat, eläintenpitäjä- ja eläintenpitopaikkarekisteröinnit. Toimimme myös lausunnonantajana ja yhteistyökumppaneina eri viranomaisille. Neuvomme maaseutuhallinnon sovellusten sähköiseen asioinnin käytössä (Vipu-palvelu ja Pesä-sovellus).

Maasetututoimistoon lähetettävät hakemukset ja ilmoitukset mm. pesäsovelluksen vahinkoilmoitukset, hirvi- ja petoeläinvahinkoilmoitukset, tukihakemukset sekä maaseutuelinkeinoviranomaiselle toimitettavat sähköpostit tulee aina lähettää osoitteeseen: maaseututoimisto@ylitornio.fi

Palvelupisteet

Yhteistoiminta-alueen kunnissa on toimistot Ylitorniolla, Pellossa (Henri Marjeta) ja Kolarissa (Mailis Savela). Kolarin ja Pellon toimipisteille suositellaan ajanvarausta.

Ylitornio: Alkkulanraitti 55, 95600 Ylitornio. Toimisto sijaitsee Alkkulanraitin puolella, kunnanhallituksen huoneen vieressä toisessa kerroksessa ns. entisessä verotoimistossa.

Pello: Kunnantie 4, 95700 Pello

Kolari: Sairaalantie 8, 95900 Kolari. Toimisto sijaitsee Kolarin kunnan elinvoimapalveluiden hanketalolla (vanha sairaala).

Hakemusten palautus ja virkaposti

Maaseutuelinkeinoviranomaiselle toimitettavat hakemukset ja ilmoitukset tulee lähettää postitse tai skannattuna sähköpostitse osoitteeseen:

Ylitornion kunta / Maaseututoimisto, Alkkulanraitti 55, 95600 Ylitornio

maaseututoimisto@ylitornio.fi

Sähköinen asiointi

 

Alueellamme toimivat maatilaneuvojat:

Kari Naasko                                                            Timo Ohinmaa, Pro Agria Lappi

kari.naasko@gmail.com                                       timo.ohinmaa@pro-agria.fi

040 544 7683                                                         0400 164 817

 

Asiointi koronaviruspandemian aikana

Hei!

Koronavirustilanteesta johtuen palvelemme sinua ensisijaisesti sähköpostilla maaseututoimisto@ylitornio.fi ja puhelimitse Mailis 0400 220 350Henri 040 6811040.

Toimipiste Ylitorniolla on jälleen avattu, mutta asiointi Pellossa ja Kolarissa mielellään etukäteen sopimalla eli ajanvarauksella.

Tukihakuasioinnissa pyydämme ensisijaisesti suosimaan Ruokaviraston Vipu-palvelua, jonne pääset kätevästi omilla pankkitunnuksillasi https://vipu.ruokavirasto.fi/login.jsp

Jos haluat valtuuttaa toisen henkilön asioimaan vipupalvelussa puolestasi esim. neuvojan, ota yhteyttä meihin, neuvomme kuinka se onnistuu. Meiltä voit kysyä myös neuvoa vipupalvelun käytössä. Asiointi onnistuu myös lomakkeilla ja pyynnöstä postitamme sinulle lomakkeita kotiisi tai sähköpostiisi.

Ylitornion kunnantalon etuoven edessä on Ylitornion kunnan postilaatikko, jonne voit palauttaa virkapostia meille.

Postitse toimitettavat kirjeet pyydämme lähettämään päätoimipaikkamme osoitteeseen:

Ylitornion kunta

maaseututoimisto

Alkkulanraitti 55

95600 Ylitornio

Muistathan, että otamme lomakehakemukset vastaan myös sähköpostitse. Pyydämme lähettämään hakemukset ja muut virkapostit skannattuina sähköpostiosoitteeseen maaseututoimisto@ylitornio.fi.

Kuittaamme sinulle hakemuksen saapuneeksi sähköpostiin mahdollisimman pian.  Sinun tehtäväsi on varmistaa, että olemme saaneet hakemuksesi sähköpostiin ja kuittaamme viestisi saapuneeksi.

Tällä hetkellä kaikki lomakkeet löytyvät Ruokaviraston nettisivuilta paitsi 103A lomake eli maatilasi tukioikeuslomake (tukioikeudensiirtolomakkeen liite) jonka saat meiltä tai vipu-palvelusta.

Pyydettäessä postitamme tarvitsemianne lomakkeita kotiinne.

*Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteröinnin ilmoitus/muutoslomakkeet löytyvät myös Ruokaviraston sivuilta. https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/viljelijat/elainten-pito/elainten-merkitseminen-ja-rekisterointi/

*Ruokaviraston ja maaseututoimen asiointilomakkeet:

https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/viljelijat/tukihakulomakkeet/

*Seuraa myös ajankohtaisia tiedotteita Ylitornion YTA facebook-sivuillamme:

https://www.facebook.com/pg/YlitornionYTA/posts/

*Ruokaviraston ohjevideot vipupalvelussa asioimisen tueksi

https://www.youtube.com/playlist?list=PLaChS_FTPuvT7eneb7gIqAGUSy4lzKdcJ

 

 

 


Henri Marjeta
maaseutusihteeri
0406811040
henri.marjeta@ylitornio.fi
Mailis Savela
maaseutusihteeri
0400220350
mailis.savela@ylitornio.fi
Alkuun