Palvelut 

Ylitornion yhteistoiminta-alueen maaseutuhallintopalvelut

Ylitornion kunta hoitaa kuntien välisen yhteistoimintasopimuksen mukaisesti Pellon, Kolarin ja Ylitornion kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisen tehtävät.

Maaseutuelinkeinoviranomaisten päätehtävä on vastata Ruokaviraston kansallisten ja EU-rahoitteisten viljelijätukien kuntatason tehtävistä. Lisäksi maaseutuelinkeinoviranomaisen tehtäviin kuuluvat mm. riistavahinkolain mukaiset vahingonkorvausasiat, eläintenpitäjä- ja eläintenpitopaikkarekisteröinnit. Toimimme myös lausunnonantajana ja yhteistyökumppaneina eri viranomaisille. Neuvomme maaseutuhallinnon sovellusten sähköiseen asioinnin käytössä (Vipu-palvelu ja Pesä-sovellus).

Maasetututoimistoon lähetettävät hakemukset ja ilmoitukset mm. pesäsovelluksen vahinkoilmoitukset, hirvi- ja petoeläinvahinkoilmoitukset, tukihakemukset sekä maaseutuelinkeinoviranomaiselle toimitettavat sähköpostit tulee aina lähettää osoitteeseen:maaseututoimisto@ylitornio.fi

Palvelupisteet

Yhteistoiminta-alueen kunnissa on toimistot sekä pääsääntöiset asiointipäivät; keskiviikkoisin Pellossa (Henri Marjeta) ja torstaisin Kolarissa (Anna-Sofia Nikka).  Kolarissa maaseutusihteerin tavoittaa Kolarin kunnan elinvoimapalveluiden hanketalolta sairaalakatu 8 (vanha sairaala). Kolarin ja Pellon toimipisteille suositellaan ajanvarausta. Muina päivinä maaseutusihteerit tavoittaa pääsääntöisesti Ylitornion kunnantalon maaseututoimistosta. Toimisto sijaitsee Alkkulanraitin puolella, kunnanhallituksen huoneen vieressä toisessa kerroksessa ns. entisessä verotoimistossa.

Hakemusten palautus ja virkaposti

Maaseutuelinkeinoviranomaiselle toimitettavat hakemukset ja ilmoitukset tulee lähettää postitse tai skannattuna sähköpostiosoitteeseen :

Ylitornion kunta / Maaseututoimisto, Alkkulanraitti 55, 95600 Ylitornio

maaseututoimisto@ylitornio.fi.

Sähköinen asiointi

Alueellamme toimivat maatilaneuvojat:

Kari Naasko                                                             Timo Ohinmaa, Pro Agria Lappi

kari.naasko@gmail.com                                       timo.ohinmaa@pro-agria.fi

040 544 7683                                                           0400 164 817

KORONATIEDOTE päivitetty 4.8.2020

YLITORNION MAASEUTUHALLINNON YHTEISTOIMINTA-ALUE (Ylitornio, Pello ja Kolari)

Hei!

Koronavirustilanteesta johtuen palvelemme sinua ensisijaisesti sähköpostilla maaseututoimisto@ylitornio.fi ja puhelimitse Sofia 0400 220 350, Henri 040 6811040.

Toimipiste Ylitorniolla on jälleen avattu, mutta asiointi Pellossa ja Kolarissa mielellään etukäteen sopimalla eli ajanvarauksella.

Tukihaku-asioinnissa pyydämme ensisijaisesti suosimaan Ruokaviraston Vipu- palvelua, jonne pääset kätevästi omilla pankkitunnuksillasi. https://vipu.ruokavirasto.fi/login.jsp

Jos haluat valtuuttaa toisen henkilön asioimaan vipupalvelussa puolestasi esim. neuvojan, ota yhteyttä meihin, neuvomme kuinka se onnistuu. Meiltä voit kysyä myös neuvoa vipupalvelun käytössä. Asiointi onnistuu myös lomakkeilla ja pyynnöstä postitamme sinulle lomakkeita kotiisi tai sähköpostiisi.

Ylitornion kunnantalon etuoven edessä on Ylitornion kunnan postilaatikko, jonne voit palauttaa virkapostia meille.

Postitse toimitettavat kirjeet pyydämme lähettämään päätoimipaikkamme osoitteeseen:

Ylitornion kunta

maaseututoimisto

Alkkulanraitti 55

95600 Ylitornio

Muistathan, että otamme lomakehakemukset vastaan myös sähköpostitse.  Pyydämme lähettämään hakemukset ja muut virkapostit skannattuina sähköpostiosoitteeseen maaseututoimisto@ylitornio.fi.

Kuittaamme sinulle hakemuksen saapuneeksi sähköpostiin mahdollisimman pian.  Sinun tehtäväsi on varmistaa, että olemme saaneet hakemuksesi sähköpostiin ja kuittaamme viestisi saapuneeksi.

Tällä hetkellä kaikki lomakkeet löytyvät Ruokaviraston nettisivuilta paitsi 103A lomake eli maatilasi tukioikeuslomake (tukioikeudensiirtolomakkeen liite) jonka saat meiltä tai vipu-palvelusta.

Pyydettäessä postitamme tarvitsemianne lomakkeita kotiinne.

*Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteröinnin ilmoitus/muutoslomakkeet löytyvät myös Ruokaviraston sivuilta. https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/viljelijat/elainten-pito/elainten-merkitseminen-ja-rekisterointi/

*Ruokaviraston ja maaseututoimen asiointilomakkeet:

https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/viljelijat/tukihakulomakkeet/

*Seuraa myös ajankohtaisia tiedotteita Ylitornion YTA facebook-sivuillamme:

https://www.facebook.com/pg/YlitornionYTA/posts/

*Ruokaviraston koostettu tiedote- ja ohjeistussivu koronavirustilanteeseen  

https://www.ruokavirasto.fi/teemat/koronavirus-covid-19/

*Melan koostettu tiedote- ja ohjeistussivu koronavirustilanteeseen

https://www.mela.fi/hyva-tietaa/koronavirus-ja-mela-turva/

*Ruokaviraston ohjevideot vipupalvelussa asioimisen tueksi

https://www.youtube.com/playlist?list=PLaChS_FTPuvT7eneb7gIqAGUSy4lzKdcJ

 

 

 

 

 


Henri Marjeta
maaseutusihteeri
0406811040
henri.marjeta@ylitornio.fi
Anna-Sofia Nikka
maaseutusihteeri
0400220350
anna-sofia.nikka@ylitornio.fi