Palvelut 

Ylitornion yhteistoiminta-alueen maaseutuhallintopalvelut

Ylitornion kunta vastaa kuntien välisen yhteistoimintasopimuksen mukaisesti Pellon, Kolarin ja Ylitornion kuntien maaseutuhallintopalveluiden järjestämisestä siten, että maaseutuhallinnon tehtävät tulevat hoidetuiksi Euroopan unionin ja kansallisen lainsäädännön mukaisesti. YTA-alueen isäntäkunta on turvannut palvelutason ja maksatusketjun varallaolo- ja eriyttämisjärjestelmällä (6hlö).

Yhteistoiminta-alueen kunnissa on toimistot sekä pääsääntöiset asiointipäivät; keskiviikkoisin Pellossa (Henri Marjeta) ja torstaisin Kolarissa (Anna-Sofia Nikka).  Kolarissa maaseutusihteerin tavoittaa Kolarin kunnan elinvoimapalveluiden hanketalolta sairaalakatu 8 (vanha sairaala). Muina päivinä maaseutusihteerit tavoittaa pääsääntöisesti Ylitornion kunnantalon toimistolta (entinen verotoimisto).

Maaseutuelinkeinoviranomaisten päätehtävänä on hallinnoida sekä vastata kansallisten ja EU-rahoitteisten viljelijätukien kuntatason tehtävistä. Lisäksi maaseutuelinkeinoviranomaiset tekevät seuraavia päätöksiä mm. riistavahinkolain mukaiset peto- ja hirvieläinvahingonkorvausasiat Eviran eläintenpitäjä- ja eläintenpitopaikkarekisteröinnit, tukioikeuksien siirtopäätökset sekä järjestävät neuvontaa maaseutuhallinnon sovellusten sähköiseen asiointiin liittyen (Vipu-palvelu ja Pesä-sovellus).

Toimimme myös lausunnonantajana eri viranomaisille.

Ylitornion yhteistoiminta-alueen Facebook sivusto

 

 

 

 

 


Henri Marjeta
maaseutusihteeri
0406811040
henri.marjeta@ylitornio.fi
Anna-Sofia Nikka
maaseutusihteeri
0400220350
anna-sofia.nikka@ylitornio.fi