Siirry sisältöön

Nuorten työpaja Veräjä

NUORTEN TYÖPAJATOIMINTA

  • Ylitornion nuorten työpajatoiminta on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille, jotka ovat vailla koulutusta, työtä tai tarvitsevat apua urasuunnitelmissa, ammatinvaihdossa, lisäkoulutuksessa tai muissa työelämän taidoissa.Toimintamallimme on ”seinätön” työpaja. Tämä tarkoittaa sitä, ettei meillä ole varsinaista tuotannollista yksikköä tai toimipistettä. Ylitorniolla nuoret sijoittuvat eri kunnan yksiköihin tai yrityksiin.Työpajatoiminta on vapaaehtoista. Jokaisen nuoren tilanne kartoitetaan ja tehdään urasuunnitelma nuoren lähtökohtien ja toiveiden pohjalta. Tavoitteena on avoimet työmarkkinat. Yksilöllisiä polkuja tavoitteen saavuttamiseksi on monia.

 

  • Työpajoissa palvelut räätälöidään nuoren tarpeiden mukaan. Valmennuksessa edetään aina asiakkaan ehdoilla. Työpaja toimii matalan kynnyksen periaatteella. Työt ja muut toimenpiteet sovitetaan aina nuoren kykyjen ja motivaation mukaan. Työpajan tarjoaman työ- ja yksilövalmennuksen tavoitteena on nuoren kokonaisvaltainen elämänhallinta.

 

  • Työpaja on yhteisö, jossa työnteon ja siihen liittyvän valmennuksen avulla pyritään parantamaan yksilön kykyä ja valmiuksia hakeutua koulutukseen ja/tai työhön sekä parantamaan hänen arjenhallintataitojaan. Pajatoiminnassa merkittävässä roolissa on yksilöohjaus, jonka tukena on moniammatillinen verkosto.

 

  • Työpajatoiminnan lähtökohtana on työ. Työtä tekemällä opitaan työelämätaitoja, arjenhallintaa, vastuuta ym. työelämässä tarvittavia taitoja.Aavasaksan laskettelurinne on yksi työpajatoiminnan työkohde. Laskettelurinteellä on rinne- ja hissityötä, kahvilatyötä sekä osallistumista erilaisten tapahtumien järjestämiseen.Nuorten kesäyrittäjyys, yhteistyössä Ylitornion yhteiskoulun lukion ja Lapin AMK:n kanssa, on myös osa ylitorniolaista pajatoimintaa.

 

  • Lisätietoa löydät täältä: Ylitornion Nuorten työpaja 0400 – 394790
Alkuun