Siirry sisältöön

Alkkulanraitti

Ylitornion kunnan vireille laittama Alkkulanraitin tiesuunnitelman luonnos Peränportin ja Viskaalinmäen välille on valmistunut.

1 465 metriä pitkän tieosuuden suunnittelun toteuttaa Destia Oy kunnan toimeksiannosta. Uuteen suunnitelmaan on päivitetty tämän päivän vaatimusten mukaiset järjestelyt. Suurimmat muutokset nykytilaan ovat Niurontien ja Mellantien risteykset, hidasteet sekä pysäköinnin kieltäminen Alkkulanraitilla. Niurontien ja Alkkulanraitin risteykseen tulee kiertoliittymä. Terveyskeskuksesta tuleva Mellantie kaartuu Alkkulanraitille noin 40 metriä nykyistä pohjoisempana ja korotettuja suojateitä tulee neljä kappaletta. Pyöräilijöiden asema on ollut turvattomin. Nyt kevyt liikenne saa omat kulkuväylänsä. Uuteen ilmeeseen kuuluu myös vihreää: nurmialueita, pensaita ja puita.

Suunnitelman avulla on tarkoitus lisätä turvallisuutta ja hillitä ajonopeuksia Alkkulanraitilla. Turvallisuusnäkökulmien lisäksi Ylitornion kunnan tavoitteena on saada viihtyisä ja vetovoimainen kirkonkylän keskusta sekä kilpailukykyinen ja elinvoimainen ympäristö asumiselle, liike-elämälle, palveluille ja matkailulle.

Suunnitelman mukaan Alkkulanraitin saneerauksen yhteydessä uusitaan katuvalaistus ja keskustan vesi- ja viemärijohto, rakennetaan Kievarintie ja uusi torialue Niurontien, Heinätien ja Riekonkujan väliselle alueelle.

Hankkeen kustannukset olivat noin 2,25 M€ euroa. Hankkeeseen saatiin rahoitusta myös Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).


Jarmo Jaako
Tekninen johtaja, Alkkulan Aluelämpö Oy toimitusjohtaja
040 584 4046
etunimi.sukunimi@ylitornio.fi
Alkuun