Siirry sisältöön

Kyläpuulaaki

Kyläpuulaaki on Ylitornion kyläyhdistysten ja kunnan välinen yhteistyö- ja kehittämisfoorumi. Kyläpuulaakin tarkoituksena on edistää Ylitornion kylien asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylien elinkelpoisuutta sekä toimia asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana, pyrkiä edistämään kylien asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, kylien vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä, sekä edistää palveluiden säilymistä alueella.

Kyläpuulaaki kokoontuu noin 3-4 kertaa vuodessa, kokoontumisajankohdat riippuvat ajankohtaisista asioista. Vuoden viimeinen kokous on ollut perinteisesti puurojuhla, jossa palkitaan kylätekopalkinnon voittajat. Vuonna 2019 kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa hyvällä menestyksellä yhteiseen puurojuhlaan Pellon ”Meän kylien Pello-kyläneuvoston” kanssa.

Kyläpuulaakin sihteerinä toimivat maaseutusihteerit. Kokouksissa käsiteltävät ajankohtaiset kunnan kylien yhteiset asiat tuodaan puheenjohtajalle ja sihteereille valmisteltavaksi hyvissä ajoin ennen kokouksia. Kyläpuulaakin kokouksiin ovat kaikki kyläasioista kiinnostuneet tervetulleita, myös kylillä toimivien muiden järjestöjen edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kokouksiin. Kyläpuulaakin kokouksissa verkostoidutaan, keksitään uusia yhteistyöideoita ja -kanavia sekä kuullaan ajankohtaisista asioista.

Puheenjohtajat:

2018 Erkki Kumpula, Meltosjärvi

2019 Kalevi Mäki, Raanujärvi

Vuoden 2020 kyläpuulaakin kokoontumiset ovat koronatilanteen vuoksi peruttu. Jatketaan tilanteen seuraamista.

Ajankohtaista keskustelua ja tiedotteita kylien ylläpitämästä Ylitornion kyläpuulakin Facebook-sivustolla:Täältä

 

 

Alkuun