Siirry sisältöön

Kyläpuulaaki

Kyläpuulaaki on Ylitornion kyläyhdistysten ja kunnan välinen yhteistyö- ja kehittämisfoorumi. Kyläpuulaakin tarkoituksena on edistää Ylitornion kylien asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylien elinkelpoisuutta sekä toimia asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana, pyrkiä edistämään kylien asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, kylien vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä, sekä edistää palveluiden säilymistä alueella.

Kyläpuulaaki kokoontuu pari kertaa vuodessa kylien toiveiden mukaisesti. Kokoontumisajankohdat riippuvat ajankohtaisista asioista. Vuoden viimeinen kokous on ollut perinteisesti puurojuhla, jossa palkitaan kylätekopalkinnon voittajat.

Kyläpuulaakin kokouksiin ovat kaikki kyläasioista kiinnostuneet tervetulleita, myös kylillä toimivien muiden järjestöjen edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kokouksiin. Kyläpuulaakin kokouksissa verkostoidutaan, keksitään uusia yhteistyöideoita ja -kanavia sekä kuullaan ajankohtaisista asioista.  Kokoukset aloitetaan aina kyläyhdistyksien terveisten kuulemisella. Kyläpuulaakin sihteerinä toimivat maaseutusihteerit. Ylitornion kunnanjohtaja ja luottamusmiehet osallistuvat aktiivisesti kyläpuulaakin toimintaan. Kunnanjohtaja valmistelee tarvittaessa asiat eteenpäin kunnanhallituksen käsittelyyn.

 

 

 

 

Alkuun