Loppukesän terveisiä kunnantalolta

 

Elokuu alkoi tärkeiden vierailujen ja vieraiden merkeissä. Paikkakunnalla oli lauantaina 10.8 harvinainen tilanne, kun kaksi ministeriä vieraili Ylitorniolla Niurossa. Meillä oli hyvä tilaisuus tavata elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja puolustusministeri Antti Kaikkonen. Ajankohtaisia ja isojakin asioita ministereille oli kerrottavaksi.

Maakunnan kansanedustajat olivat myös maakuntamatkalla Tornionlaaksossa. He olivat 13.8 kaiken päivää Ylitorniolla. Tutustumiskohteita olivat Aavasaksa ja Ylitornion vankila. Esimerkiksi tiestön kuntoon kansanedustajat tutustuivat ajellessaan pitkin ja poikin aluetta. Kunnan ja yrittäjien edustajat kertoivat kansanedustajille Ylitornion asioista. Tärkeä käyntikohde oli juuri Ylitornion vankila.

Ministereiltä ja kansanedustajilta perättiin lupauksia ja toimia sen etten, että vankilan toiminta Ylitorniolla jatkuu eikä alueellemme tule sellaisia uusia luonnonsuojelualueita, joilla estettäisiin mm Aavasaksan alueen kehittäminen ja kaivostoiminnan käynnistyminen Ylitorniolla. Kansanedustajat vakuuttivat, että vankilatoiminnasta on sellainen kirjaus hallitusohjelmassa, että toiminta Ylitorniolla jatkuu.

Yksi muukin ajankohtainen tärkeä asia. Meän Tornionlaaksossa oli juttu Alkkulanraitin kunnosta. Yleisönosastokirjoituksessa oltiin huolissaan kuntakeskuksen näkymästä. Olen tyytyväinen siihen, että kuntakeskuksessa tehtiin pari vuotta sitten mittava investointi ja parannettiin kuntakuvaa ja imagoa. Kirjoittajien kanssa voi olla samaa mieltä siinä, että tehdään pienillä asioilla vielä parempaa. Meidän kannattaa panostaa ensi kesänä esimerkiksi kukkaistutuksiin. Alkkulanraitti on vielä valtion ylläpitämä tie ja ELY-keskuksen tulee huolehtia, että tie on kunnossa. Tärkeä asia on myös se, että Alkkulanraitin varrella olevat liikkeet ja asukkaat huolehtivat omalta tontiltaan, että alueet ovat hyvin hoidettuja.

Hyvää loppukesää kaikille!

   

Tapani Melaluoto
Ylitornion kunnanjohtaja