Terveisiä kunnantalolta

 

Koronavirus ja sen torjunta hallitsevat tänä päivänä elämäämme ja keskusteluamme. Sama koskee koko maailmaa. Ilmastonmuutoksesta, Syyrian sodasta tai pakolaisista ei puhuta nyt yhtään mitään. Toivottavasti tällä kaikella on lopulta myönteinen vaikutus esimerkiksi ilmastonmuutokseen.

Kunnan toiminta on ajettu toistaiseksi uuteen asentoon. Esimerkiksi kokoukset on ajettu aivan minimiin. Kokouksia pidetään vain siinä tapauksessa, että tilanne sitä vaatii. Kunnan johtoryhmä kokoontuu kuitenkin useita kertoja viikossa varmistamaan, että kunnassa tehdään tarvittavat toimenpiteet viruksen vaikutusten torjumiseksi. Lapin kuntajohtajat, Lapin liiton johto ja mm sairaanhoitopiirien johtajat pitävät viikottain etäkokouksen, jossa arvioidaan tilannetta koko maakunnan alueella.

Maakunnan ja samoin Ylitornion tilanne on tällä hetkellä rauhallinen ja meillä on ollut hyvin aikaa varautua ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä epidemian torjumiseksi. Lapin alueen sairaanhoitopiirit ja kuntien terveydenhuolto on varautunut hyvin siihen, että epidemia laajenee myös Lapin alueelle.

Me kaikki voimme tehdä oman osamme sen eteen, että saamme vähennettyä viruksen leviämistä. Monet kerrat olemme saaneet kuulla kuinka tärkeää käsihygieniasta huolehtinen ja kontaktien välttäminen on.

Presidentti Sauli Niinistö on korostanut meille fyysisten kontaktien välttämistä, mutta henkisen läheisyyden tärkeyttä. Presidentin toiveeseen on helppo yhtyä.

Hyvällä yhteistyöllä ja vastuullisella toiminnalla me tästä selviämme.

 

   

Tapani Melaluoto
Ylitornion kunnanjohtaja