Siirry sisältöön

19.3.2021

Ylitornion kunnassa todettiin maanantaina 21 positiivista koronatartuntaa. Maanantain jälkeen on todettu kolme uutta tartuntaa. Kaikki viikolla todetut tartunnat ovat olleet karanteenissa olevilla henkilöillä.

Tilanteeseen liittyvä testaus- ja jäljitystyö on edennyt hyvin. Tartuntaketjut on jäljitetty ja tilanne on hyvin hallinnassa. Karanteenissa on noin sata henkilöä.

Hallinnassa olevaan tilanteeseen perustuen kunnan pandemiaryhmä on päättänyt, että Ainiovaaran koululla palataan lähiopetukseen maanantaina 22.3.2021. Muutama koulun luokka on vielä karanteenissa ja niiltä osin oppilaat palaavat lähiopetukseen karanteeniajan päätyttyä.

Jos tilanne on rauhallinen tulevan viikonlopun jälkeen palaavat myös tällä viikolla suljettuna olleet palvelulaitokset kuntotalo-uimahalli, kirjasto, nuorisotalo ja Aavasaksan laskettelukeskus ensi viikolla normaaliin tilanteeseen. Tästä tiedotamme tarkemmin maanantaina.

Tilannetta seurataan luonnollisesti tarkasti koko tulevan viikonlopun ajan. Koronasta olemme oppineet, että tilanne voi muuttua nopeasti. Mikäli tilanteeseen tulee muutoksia, niin reagoimme siihen välittömästi. Tätä kirjoittaessani tilanne on hyvin hallinnassa.

Pidetään hyvää huolta omasta, läheisten ja kauempanakin olevien terveysturvallisuudesta.

Rauhallista viikonloppua toivotellen!

Tapani Melaluoto
kunnanjohtaja


Alkuun