Siirry sisältöön

Länsi-Pohjan tartuntatautilääkärien TIEDOTE

Sosiaalisessa mediassa on alkanut levitä tieto, että korona-altistumisen takia tehty karanteeni päättyisi, jos kuudentena karanteenipäivänä otettu koronatesti on negatiivinen. On käynyt ilmi,  että osa huoltajista on aikonut viedä lapsensa 6:na karanteenipäivänä koronatestiin ja ovat ilmoittaneet lapsen koululle, että mikäli testi on tuolloin negatiivinen,  lapsi tulee seuraavana päivänä kouluun.

Karanteeni perustuu tartuntatautilakiin. Karanteeni päättyy ainoastaan tartuntatautilääkärin päätöksellä.

Koronavirustestiin mennään vain silloin, kun ilmaantuu koronavirustautiin sopivia oireita. Oireeton henkilö voi mennä

koronatestiin ainoastaan tartuntatautilääkärin määräyksestä. Oireettomien testaus vaarantaa nopean tartunnanjäljityksen oireisten testauksen viivästyessä.

 

Koronatilanne 8.11.2021

Koronatilanne Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on heikentynyt entisestään. Viime viikon aikana tartuntoja on todettu 84, joka on 24 tartuntaa enemmän kuin edellisellä viikolla. Myös sairaalahoidossa on potilaita. Tartuntojen tarkempi analysointi on kesken.

Tartunnanjäljityksestä saatujen tietojen mukaan osassa tartunnoista tartunnan lähde on epäselvä. Tartuntojen määrän kasvun rajoittamiseksi kaikkien on nyt on tärkeää huolehtia koronaturvatoimista, kuten maskin käytöstä, turvaväleistä ja käsihygieniasta. Lievissäkin oireissa tulee jäädä kotiin ja hakeutua koronavirustestiin. Oireisena ei tule mennä töihin tai kouluun!

Rokotuskattavuuden nousu on välttämätöntä tilanteen rauhoittamiseksi. Koronavirusrokote suojaa hyvin taudin vakavalta muodolta ja sitä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille.


Alkuun