Siirry sisältöön

LPSHP koronatiedote 29.12.2021

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu 68 uutta koronavirusinfektiota kuluvalla viikolla. Vahvistettuja omikron-tartuntoja on nyt 3. Todennäköisesti näiden määrä on kuitenkin huomattavasti suurempi.

Tapausmäärien noususta huolimatta sairaalahoidon tilanne on toistaiseksi rauhallinen. Koronaviruksen vuoksi hoidossa on alle 5 potilasta. Tehohoitoa tarvitaan edelleen.

Tartunnanjäljitys on ollut viime aikoina erittäin kuormittunut. Viime viikon paikallisista tartunnoista (95) noin 3/4 pystyttiin jäljittämään. Iso osa tartunnoista oli jatkotartuntoja perhe- ja lähipiirissä. Osassa tapauksista altistuspaikkaa ei ole kyetty selvittämään, mikä kertoo siitä, että tautia on myös paljon vapaana. Ihmisiä kehotetaan muistamaan koronaturvatoimet, kuten maskin käyttö.

Myös kuntien koronavirustestaus on ruuhkautunut. Oireisena tulee jäädä kotiin ja hakeutua koronavirustesteihin. Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että testaus on tarkoitettu vain koronavirusoireista kärsiville. Oireettomien henkilöiden ei tule hakeutua testiin, eikä testejä oteta julkisella puolella matkailun vuoksi testitodistusta tarvitsevilta.

 

Petra Portaankorva, vs Johtajaylilääkäri


Alkuun