Siirry sisältöön

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu keskiviikon tiedotteen jälkeen 23 uutta koronavirustapausta (yhteensä tällä viikolla 48). Sairaalahoidossa on tällä viikolla hoidettu useita koronapotilaita, myös terveyskeskusten vuodeosastoilla on hoidossa koronapotilaita. Tehohoitoon ei vielä ole tarvinnut turvautua.

Tartunnanjäljitys ja potilashoito on nyt kuormittunut tartuntojen määrästä. Tornion terveyskeskuksen vuodeosasto on altistunut koronavirukselle, eikä sinne tällä hetkellä oteta uusia potilaita. Terveyskeskustasoista hoitoa vaativia potilaita sijoitetaan tarvittaessa muiden kuntien vuodeosastoille.

Koronavirusta esiintyy nyt laajalti Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella. Kaikkien, myös rokotettujen ihmisten on tärkeä huolehtia koronaturvatoimista, kuten esimerkiksi maskin käytöstä. Lievissäkin oireissa tulee jäädä kotiin ja hakeutua testiin. Ihmisiä muistutetaan, että karanteenista päättää kunnan tartuntatautilääkäri, eikä sitä voi lyhentää negatiivisella testituloksella. Testauskapasiteetti on rajallinen, eikä oireettomien testauksella tule turhaan kuormittaa resursseja.

Ihmisiä kehotetaan vahvasti hakeutumaan rokotuksiin, mikäli niitä ei vielä ole ottanut. Koronarokote suojaa hyvin taudin vakavalta muodolta ja se on tärkeää niin ihmisen itsensä kannalta, kuin myös sairaalakapasiteetin turvaamisen näkökulmasta.

Mahdollisten rajoitustoimien voimaantulosta tiedotetaan erikseen.

 

Petra Portaankorva, vs Johtajaylilääkäri, LPSHP


Alkuun