Siirry sisältöön

Länsi-Pohjassa voimassa olevat koronasuositukset

13.10.2021

Päivitetty: 13.10.2021

Koronavirustilanne on Länsi-Pohjan alueella kiihtymisvaiheessa.

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15.10.2021. Lisätietoa aiheesta valtioneuvoston verkkosivuilla. Länsi-Pohjan alueella etätyösuositus jatkuu vuoden loppuun, jos etätyö työnantajan linjauksen mukaan on mahdollista.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa riittäviä turvavälejä ei voida taata. Erityisesti riskiryhmien on syytä muistaa maskin käyttö. Kirurgista suu-nenäsuojainta suositellaan terveydenhuoltohenkilöstölle kaikessa potilastyössä, mikäli turvavälit eivät toteudu. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, vierailijoita ja opiskelijoita. Sosiaalihuollon ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköissä suositus henkilökunnan ja vierailijoiden suu-nenäsuojainten käytöstä on ollut voimassa jo aiemmin ja jatkuu entisenlaisena.

Maskin käyttöä suositellaan myös yläkouluikäisille kouluissa, jos niissä esiintyy tartuntoja.

Vierailujen rajoittaminen sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä ja niihin rinnastettavissa toimipisteissä. Vierailuista on sovittava toimintayksikön kanssa. Vierailijoiden on oltava oireettomia. Vierailulla käytetään kasvomaskia. Myös käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia. Toimintayksiköt vastaavat vierailujen turvallisesta suunnittelusta ja toteuttamisesta. Näihin saa tarvittaessa neuvoja ja tukea Länsi-Pohjan keskussairaalan infektiontorjuntayksikön hygieniahoitajilta.

Lapin alueen matkailu- ja ravintola-alan terveysturvallisuusohjeet voit lukea koronaturvallinenlappi.fi-sivustolta.

Matkailussa suositellaan huomioimaan kohdealueen epidemiatilanne.  Ohjeet rajanylitykseen on esitetty Rajavartiolaitoksen verkkosivuilla.

Ennaltaehkäisy: Oireisena pysy kotona, tee Omaolo-testi ja mene tarvittaessa koronavirustestiin. Huolehdi aina käsihygieniasta ja turvaväleistä. Lataa koronavilkku. Vältä ylimääräisiä lähikontakteja.

Muiden sairauksien hoito: Huolehdi olemassa olevan sairautesi hoidosta ja hakeudu tutkimuksiin ja hoitoon pitkäkestoisten oireiden kanssa.


Alkuun