Siirry sisältöön

Ylitornion vapaa-aikatoimi kehittää ja luo uutta avustusrahoitusten avulla

 

Vapaa-aikatoimi toteuttaa vuosittain paljon kehitystyötä erilaisten avustusten kautta. Vuodelle 2022 avustuksia on jälleen suunnitellusti haettu monenlaisiin kehittämistoimiin ja ihan uusiin toimintoihin.

Yhteensä hankerahaa vapaa-aikatoimen omiin hankkeisiin on saatu 168 927 €.

Tähän mennessä myönteisen rahoituspäätöksen saaneet hankkeet:

Snowparkin rakentaminen Aavasaksalle 20 000€ (Lapin AVI)

Tämän avustuksen turvin voidaan toteuttaa Snowparkin Aavasaksalle. Hanke toteutetaan yhteistyössä Ylitornion teknisen toimen kanssa.  Parkin kustannusarvio kokonaisuudessaan on 60 000€.

 

Liikunnallisen elämäntavan paikallinen kehittämisavustus 26 000€ (Lapin AVI)

Hankkeen myötä edistetään liikunnallista elämäntapaa. Hankkeessa työskentelee Ylitorniolla liikuntaohjaaja Laura Tolonen. Hankkeen kokonaisbudjetti 52 000€. Hanke on vuoden mittainen.

 

Harrastustoiminnan Suomen malli 37 000€ (Lapin AVI)

Hankkeen avulla toteutetaan Harrastustoiminnan Suomen mallin mukaista toimintaa Ylitorniolla. Tavoitteena on mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille mieluinen ja säännöllinen harrastus koulupäivän yhteydessä. Hankkeessa työskentelee kerhovastaavana Jenny Lakkapää. Hankkeen kokonaisbudjetti 44 400€. Hanke kestää lukuvuoden kerrallaan.

 

Etsivä nuorisotyö 30 000€ (Lapin AVI)

Hankkeen avulla turvataan etsivä nuorisotyö kunnissa. Ylitorniolla etsivänä nuorisotyöntekijänä toimii Hille-Stina Huhtanen. Hanke on vuosittainen.

 

Nuorisotyön kehittämishanke Kulttuuria yhessä! 32 000€ (Lapin AVI)

Hankkeen kautta kehitetään kulttuurista nuorisotyötä Ylitorniolla. Hankkeen kautta pyrimme kohtaamaan nuoria paremmin musiikin, tanssin, sirkuksen ja kuvataiteen kautta. Luomme nuorille mahdollisuuksia ilmaista itseään monella tavoilla. Tässä hankkeessa teemme tiivistä yhteistyötä Ylivolin kanssa. Hankkeen toiminta aloitetaan elokuussa 2022 ja päättyy 2023 vuoden loppuun. Hankkeessa työskentelee Matias Torvinen. Hankkeen kokonaisbudjetti on 35200€.

 

Maaseudun kehittämishanke, Kestävää tapahtumamatkailua 18 326,74€ (Leader)

Hanke on osakokonaisuus Aawastock-musiikkifestivaalista. Hankkeen myötä selvitetään kuinka mm. Aavasaksan luonnonsuojelualueella voidaan järjestää tapahtumia luontoa kunnioittavalla ja kestävällä tavalla.

 

Nuorisoleader-hanke, Skeittiparkki Ylitorniolle 1000€ (Leader)

Ylitornion nuorisovaltuuston suunnittelema hanke. Hankkeen tavoitteena on toteuttaa skeittiparkki Ylitornion Nuorisotalon piha-alueelle. Nuorisovaltuusto on itse vastannut myös hankerahoituksen hausta. Rahoitus on osa kokonaiskustannuksia, hankkeeseen sisältyy myös talkootyötä johon nuoret sitoutuvat.

 

 


Alkuun