Siirry sisältöön

Ylitornion kunta avaa 25.11.21 alkaen kolme uutta sähköistä asiointikanavaa sosiaali- ja ikäihmisten palveluihin:

  • sosiaalipalvelujen verkkoneuvonta-ja asiointi
  • Ikäihmisten sosiaalipalveluiden verkkoneuvonta-ja asiointi
  • Huoli-ilmoitus sosiaalipalveluihin

Palvelut löytyvät Lapin alueen virtuaalisesta sosiaali-ja terveyspalvelukeskuksesta osoitteesta https://virtu.fi/ylitornio

Linkit sähköisiin palveluihin löytyvät myös Ylitornion kunnan verkkosivuilta; sosiaalityön, vanhuspalveluiden sekä vammaispalvelun kohdilta.

Palvelujen avulla parannetaan kuntalaisten yhteydenpitoa sosiaalitoimeen liittyvissä asioissa. Sähköinen neuvonta ja asiointi vastaa esimerkiksi aikuissosiaalityön, toimeentulotuen, lastensuojeluun ja lapsiperheiden sosiaalipalveluihin, vammaispalveluihin ja ikäihmisten palveluihin liittyvissä asioissa. Palvelujen kautta kunnan asukas voi ottaa yhteyttä tietoturvallisesti sosiaalipalveluihin mihin vuorokaudenaikaan tahansa, eikä yhteydenottoon tarvitse käyttää sähköpostia tai puhelinta. Kysymyksiin vastaavat Ylitornion kunnan sosiaalitoimen ko. asioita hoitavat työntekijät.

Sosiaalipalvelujen sekä ikäihmisten sosiaalipalveluiden verkkoneuvonnan ja-asioinnin kanaviin asiakkaan täytyy kirjautua. Palvelujen käyttäjän henkilöllisyys todennetaan palveluun suomi.fi tunnistuksen kautta mobiilivarmenteella, pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. Hyvä tietoturva takaa, että kuntalaiset voivat kysyä luottamuksellisesti neuvoja henkilökohtaisissa arkielämän tilanteissa ja ongelmissa. Työntekijä voi antaa kysyjälle henkilökohtaisen, yksilöidyn vastauksen. Käyttäjä saa halutessaan matkapuhelimeensa tai sähköpostiinsa ilmoituksen hänelle saapuneesta vastauksesta, joka on luettavissa omavirtu.palvelussa.

Huoli-ilmoituksen voi täyttää ja lähettää ilman tunnistautumista tai kirjautumista. Ilmoituksen voi tehdä itsestään tai toisesta henkilöstä. Jos tekee toisesta henkilöstä, ilmoittajan täytyy kertoa omat yhteystietonsa. Huolen kohteella on oikeus pyytäessään saada tieto kuka hänestä on ollut huolissaan, ellei erittäin tärkeä yleinen tai yksityinen etu muuta vaadi. Huoli voi liittyä terveyteen, jaksamiseen, muuttuneeseen käyttäytymiseen tms.

Avattavat palvelut on kehitetty yhteistyössä Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen ja Lapin soteuudistus –hankkeiden kanssa. Palvelut siirtyvät osaksi Lapin hyvinvointialuetta v.2023

 

Lisätietoja, sosiaaliohjaaja Niina Lohiniva p. 0400 220365 tai niina.lohiniva@ylitornio.fi


Alkuun