Siirry sisältöön

Ylitornion kulttuuripalkinto 2020 luovutettiin 5.12.2020

Ylitornion kulttuuripalkinto päätettiin vuonna 2020 jakaa kahdelle eri taholle. Palkinnon saivat Markus Kangas sekä Jaana ja Virpi Peitso.

 

Markus Kangas on vaalinut omalla esimerkillisellä toiminnallaan torniolaaksolaista kulttuuria hienolla tavalla. Erityisesti hänen kynänjälkensä nähdään ja tunnetaan Tornionlaaksossa laajasti. Markus Kangas on ansioitunut ahkerana kirjoittajana, kirjoituksissaan hän on kuvannut hienosti Tornionlaakson kulttuuria, elämää, ihmisiä ja maisemaa. Arkkitehdin suunnittelemia rakennuksia on Alkkulanraitin varrella useita. Vuosien aikana hän on ollut aktiivinen järjestötoimija Ylitorniolla, toimien järjestöissäkin monella tavalla kulttuuria kehittäen ja edesauttaen. Vuosien aikana monet ovat myös päässeet nauttimaan Markus Kankaan musiikillisesta taituruudesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virpi ja Jaana Peitso ovat vuosien aikana antaneet todella merkittävän panoksen Aavasaksan toiminnan kehittämiselle. Aktiivisina yrittäjinä ja intohimoisina kulttuuritoimijoina he ovat osaltaan olleet juurruttamassa kulttuurityötä merkittäväksi osaksi Aavasaksan toimintaa. Monimuotoisen kulttuuritoiminnan myötä he ovat hienolla tavalla vaalineet koko Torniolaakson kulttuurin säilymistä ja tuoneet sitä upealla tavalla esille.

 

Palkinnot luovutettiin 5.12.2020 suljetussa tilaisuudessa Ylitornion kunnan auditoriossa. Vallitsevan tilanteen vuoksi perinteistä Itsenäisyyspäivän juhlatilaisuutta ei voitu järjestää.

Samassa tilaisuudessa luovutettiin viimein palkinto myös vuonna 2019 kulttuuripalkinnon saanneelle Vilppu Lakkapäälle.

Palkinnot luovutti vs. sivistysjohtaja Hanna Lintupuro.

Tilaisuudessa esiintyi myös vs. kirjastotoimenjohtaja Tiina Väkeväinen lausuen jouluisen runon. Musiikkiesityksenä kuultiin Veteraanin iltahuuto, laulajana Kaarlo Kauppi ja säestäjänä Jussi Välimaa.

Tilaisuudesta tehtiin tallenne. Voit katsoa sen täältä.

 

 


Alkuun