Siirry sisältöön

Ylitornio sai runsaasti avustuksia lasten harrastetoimintaan ja liikkumisen edistämiseen

Lapin aluehallintovirasto (AVI) on tehnyt avustuspäätökset liittyen valtakunnalliseen Harrastamisen Suomen mallin toimintaan. Ylitornio sai harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen avustusta 25 100€. Avustuksen tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten harrastamista Ylitorniolla. Tavoitteena on löytää jokaiselle lapselle mielekäs ja säännöllinen harrastus. Suomen mallin toteuttaminen aloitetaan tulevana syyslukukaudella, ja toiminta jatkuu koko lukuvuoden. Mallin mukaisesti lapsille ja nuorille tullaan tarjoamaan entistä monipuolisemmin erilaisia harrastusmahdollisuuksia.

Toimintaa toteutetaan yhteistyössä eri järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Toimintaa koordinoi Ylitornion vapaa-aikatoimi, koordinaattorina toimii Jenny Lakkapää.

Lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan toteuttamiseen on saatu myös 5000€:n avustus. Tämä kohdistuu pääsääntöisesti kesäajan toiminnan järjestämiseen. Lisäksi Ylitornion kunta on saanut etsivän nuorisotyön toimintaan 30 000€ avustusta. Myös koulunuorisotyötä tehdään avustuksen turvin, tämän toiminnan toteuttamiseen on saatu vuodeksi 2021 avustus. Avustuksen määrä on 24 000€.

Liikunnan edistämiseen on saatu avustusta 15 200€. Tämä kohdistuu ylitorniolaisten arjen liikunnan edistämiseen ja liikuntaneuvontaan.

Kaikki avustuksen ovat Lapin aluehallintoviraston jakamia valtionavustuksia. Avustusten käyttöaika on noin vuosi.

 

Lisätietoja:

Laura Kantomaa
vapaa-aikajohtaja
040 572 0327
etunimi.sukunimi@ylitornio.fi

Marjo Ahola
Etsivä nuorisotyöntekijä
0400 220309
etunimi.sukunimi@ylitornio.fi

Laura Huhta
nuoriso- ja vapaa-aikaohjaaja
0400 220 345
etunimi.sukunimi@ylitornio.fi

Jenny Lakkapää

nuoriso-ohjaaja
0407572057
etunimi.sukunimi@ylitornio.fi

 


Alkuun