Siirry sisältöön

Tornionlaakson kirjasto kerää kirjastoautoihin liittyviä muistoja

Tornionlaakson kirjasto kerää loppuvuoden ajan muistoja kirjastoautotoiminnasta Ylitornion ja Pellon alueelta. Vuonna 2023 on kulunut 50 vuotta siitä, kun ensimmäinen kirjastoauto aloitti liikennöinnin Pellossa. Ylitorniolle ensimmäinen kirjastoauto hankittiin kaksi vuotta myöhemmin, 1975.

Millaisia muistoja sinulla on kirjastoautosta? Mikä merkitys kirjastoautolla on ollut elämässäsi? Onko sinulla muistoja kirjastoautossa käymisestä eri vuosikymmenillä? Onko kirjastoautossa tapahtunut kommelluksia tai sattumuksia, jotka ovat jääneet erityisesti mieleesi? Mikä vaikutus kirjastoautolla on ollut lukuharrastukseesi?

Kaiken pituiset kertomukset ovat tervetulleita, ja voit kirjoittaa useammasta eri teemasta. Kertomuksien jättäjien henkilötietoja ei kerätä. Toivomme kuitenkin, että kertomuksiin merkitään, koskeeko muisto Pelloa vai Ylitorniota.

Voit lähettää kirjastoautoon liittyvät muistosi verkkolomakkeella osoitteessa Voit lähettää muistosi sähköisesti osoitteessa https://link.webropol.com/s/kirjastoautomuistot tai toimittaa muistosi kirjastoauto Väylän Kulkuriin, Ylitornion kirjastoon tai Pellon kirjastoon.

Tornionlaakson kirjasto on Pellon ja Ylitornion kuntien yhteinen seutukirjasto, jonka hallinnosta vastaa Ylitornion kunta. Kerätty aineisto tallennetaan Ylitornion kunnan arkistoon. Ylitornion kunta voi luovuttaa aineiston säilytettäväksi myös Tornionlaakson museolle tai Pellon kunnalle.

Ylitornion kunta käyttää aineistoa näyttely, julkaisu- ja muussa toiminnassaan. Aineistoa voidaan myös luovuttaa tutkimus- ja julkaisukäyttöön. Aineiston käyttäjä noudattaa aineiston käytössä ja julkaisussa voimassa olevaa lainsäädäntöä, sekä eettisesti hyväksyttäviä periaatteita. Aineiston säilyttäjä vastaa siitä, että aineistoa ei käytetä loukkaavassa eikä vahingoittavassa tarkoituksessa.

Lisätietoja:

kirjastotoimenjohtaja Hanna Laitinen
Tornionlaakson kirjasto
+358 528 0197
hanna.laitinen@ylitornio.fi

 

 


Alkuun