SuomiMies seikkailee -tapahtuma jälleen Ylitorniolle

Matalan kynnyksen terveysliikuntatapahtuma SuomiMies seikkailee saapuu marraskuussa Ylitorniolle. Tapahtuma järjestetään Nuorisotalolla keskiviikkona 27.11. klo 13-18. SuomiMies seikkailee on vuonna 2007 aloitettu valtakunnallinen konsepti, jonka ensisijaisena tavoitteena on kannustaa ja innostaa työikäisiä terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin. Lapissa konseptia on toteutettu aktiivisesti vuodesta 2013 lähtien. Ylitorniolla tapahtuma on järjestetty kolmesti aiemmin vuosina 2015, 2016 ja 2018.

SuomiMies seikkailee -tapahtuman kohderyhmänä ovat 18–64-vuotiaat työikäiset. Nimestään huolimatta SuomiMies toivottaa lämpimästi tervetulleiksi myös naiset!

Liikunnallinen elämäntapa auttaa palautumaan työn kuormittavuudesta

SuomiMies seikkailee -tapahtumassa testataan ilmaiseksi, hikoilematta ja hengästymättä kehonkoostumus, puristusvoima, kestävyyskunto sekä vyötärönympärys. Tapahtumissa kannustetaan työikäisiä kiinnittämään huomiota omaan arkeen ja erityisesti työssä ja vapaa-ajalla jaksamiseen. Tutkimusten mukaan henkilöt, jotka ovat vapaa-ajallaan fyysisesti aktiivisia, palautuvat työstään paremmin eivätkä koe uupumuksen tunteita niin usein kuin fyysisesti passiiviset henkilöt. Palautuminen ja henkisen vireyden ylläpitäminen ei kuitenkaan aina vaadi varsinaista liikuntaharrastusta vaan monesti monipuolinen arkiliikunta työpäivän aikana ja vapaa-ajalla riittää. Hyviä esimerkkejä arkiliikunnasta ovat muun muassa työmatkaliikunta, portaiden hyödyntäminen hissin sijaan, seisomapöytä toimistotyötä tekeville sekä säännöllisesti toteutettu taukojumppa työpäivän yhteydessä.

Tule sellaisena kuin olet!

SuomiMies seikkailee -hyvinvointimittaukseen ei tarvitse valmistautua. Paikalle voi tulla juuri sellaisena kuin olet! Mittaukset eivät hikoiluta eikä hengästytä, joten paikalle voi tulla tavallisissa arki- tai työvaatteissa. Kehonkoostumusmittaus tehdään avojaloin, joten aamulla kannattaa kuitenkin pukea jalkaan helposti riisuttavat sukat. Myös sukkahousut tulee riisua ennen mittausta. Terveyskunnon mittaukset vievät kaiken kaikkiaan noin 30 minuuttia/hlö. Paikalle ei kuitenkaan kannata tulla kiireessä, sillä testipisteisiin voi joutua hieman jonottamaan.

Kun terveyskuntotestit on käyty, jokaiselle osallistujalle tehdään henkilökohtainen yhteenvetoraportti, josta näkee oman tilanteen kokonaiskuvan. Lisäksi tulosten tulkintaan on mahdollista saada apua pienryhmäpalautteessa, jota vetää terveysliikunnan ammattilainen. Palaute kestää noin 15 minuuttia.

Testipisteiden toteutuksesta vastaavat Santasport Lapin Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijat Rovaniemeltä.

Testaa myös luuntiheytesi!

SuomiMiehessä on mahdollisuus maksulliseen luuntiheysmittaukseen luotettavalla, nopealla ja helpolla testillä. Mittaus tehdään Bindex-ultraäänimittarilla säären kohdalta paljaalta iholta. Mittaukseen ei tarvitse valmistautua. Itse testi kestää vain puolisen minuuttia, mutta mittauksen yhteydessä ammattitaitoinen mittaaja antaa runsaasti tietoa ennaltaehkäisyn kulmakivistä kuten luustoliikunnasta, kalsiumista, D-vitamiinista ja proteiinista. Mittaukseen ja keskusteluun kuluu aikaa 20–30 minuuttia, minkä vuoksi mittaukseen kannattaa varata aika etukäteen. Ajan voi varata numerosta 040-8329 321 / Elina Ahokas tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen elina.ahokas@lapinliikunta.fi

Mittauksen hinta on 35 euroa/henkilö (käteismaksu). Luuntiheysmittaukset suorittaa HealthEx Terveysliikuntapiste Rovaniemeltä.

 

 

Tapahtuman toteutuksesta vastaavat alueellinen liikuntajärjestö Lapin Liikunta ry sekä Ylitornion kunta. SuomiMies seikkailee -konseptista vastaa Kunnossa kaiken ikää -ohjelma.

Tapahtumaan on vapaa pääsy – tervetuloa mukaan!

 

Tapahtumassa kahvitarjoilu ja 100 ensimmäiselle ämpärit!

 

Lisätiedot sekä kuvamateriaali:

Lapin Liikunta ry

Terveysliikunnan kehittäjä Elina Ahokas /040 8329 321 / elina.ahokas@lapinliikunta.fi

SuomiMies seikkailee -kotisivut www.suomimies.fi