Siirry sisältöön

Hyvä majoitusalan toimija!

Talvi tekee tuloaan, ja tämä tarkoittaa monella sesongin alkamista ja asiakasmäärän nousua. Terveystarkastaja muistuttaa, että ympäristöterveydenhuolto tarjoaa toimijoille ohjausta ja neuvontaa majoituksen terveydellisiin ja hygieenisiin tekijöihin liittyvissä asioissa.

Samalla muistutamme, että majoitustoiminnalla on terveydensuojelulain mukainen lakisääteinen velvollisuus rekisteröityä ympäristöterveydenhuollon rekisteriin. Terveystarkastajat tekevät rekisteröityihin kohteisiin lain mukaisia tarkastuskäyntejä. Yleensä majoitustoiminnan tarkastusväli on viisi vuotta.

Laissa majoitustoiminnalla tarkoitetaan ammattimaisesti tapahtuvaa kalustettujen huoneiden tai muiden majoitustilojen tarjoamista tilapäistä majoitusta tarvitseville asiakkaille. Käytännössä lain soveltamisalaan kuuluu majoitustoiminnan harjoittaminen erilaisissa muodoissa kuten hotelli, motelli, matkustajakoti, retkeilymaja, lomakeskus, leirintäalue, maatilamatkailu sekä aamiaismajoituksen ja loma-asuntojen tarjoaminen taloudellista hyötyä tavoitellen.

Lisätietoja Rovakaaren ympäristöterveydenhuollosta löytyy kaupungin verkkosivuilta: https://www.rovaniemi.fi/Asuminen-ja-ymparisto/Ymparistoterveys.

Tarvittaessa voit kysyä apua tai lisätietoja rekisteröintiin tai majoitustoimintaan liittyen osoitteesta tommi.tuimala@rovaniemi.fi tai puhelimitse 040 186 5418.


Chatbot