Siirry sisältöön

Mahdollisuus asioida omatoimisesti Tornionlaakson kirjaston Ylitornion ja Pellon toimipisteissä laajenee perjantaina 10.12.2021. Kirjastojen lehtilukusalit ovat jo aiemmin olleet käytettävissä omatoimisesti, jatkossa omatoimiaikana pääsee myös muuhun kirjastotilaan.

Kirjastoihin pääsee omatoimisesti joka päivä kello 7-21 välillä. Sisäänpääsyyn tarvitaan Lapin kirjaston kirjastokortti sekä pin-koodi, jonka saa kirjastosta. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajaltaan luvan omatoimikirjaston käyttöön. Huoltajia, jotka haluavat lapselleen oikeuden käydä kirjastossa omatoimiaikana, pyydetään olemaan asiasta yhteydessä kirjastoon.

Kirjastojen asiakaspalveluaikoihin ei tule muutoksia. Pellon kirjastossa on asiakaspalvelua ma-ke klo 10-19 ja to-pe klo 10-17, Ylitornion kirjastossa ma-to klo 10-19 ja pe klo 10-17. Aattopäivinä molemmissa kirjastoissa on asiakaspalveluaika kello 10-15.

Kirjasto poikkeuksellisesti auki lauantaina 11.12.2021

Lauantaina 11.12. molemmat kirjastot ovat omatoimikirjaston käyttöönoton vuoksi poikkeuksellisesti auki kello 10-15. Kirjastohenkilökunta on paikalla opastamassa omatoimikirjaston käytössä.

Omatoimiaikana kirjastossa on mahdollista lukea, lainata kirjoja ja muita aineistoja, noutaa varauksia, käyttää tietokonetta ja tulostaa. Kopioiden ottaminen ja varastossa olevien kirjojen käyttö on mahdollista vain asiakaspalveluaikana, samoin konsolipeleillä pelaaminen ja tutkijanhuoneiden käyttö. Muualta kuin Lapin kirjastoista tilattujen kaukolainojen noutaminen on mahdollista vain asiakaspalveluaikoina.

 

Omatoimikirjastoon sisään pääsemiseen tarvitaan kirjastokortti ja siihen liitetty pin-koodi.


Chatbot