Siirry sisältöön

Nuori, kiinnostaako kesäyrittäjyys?

Kesäyrittäjänä pääset työskentelemään juuri itseäsi kiinnostavien asioiden kanssa ja sellaisina aikoina kuin itselle sopii. Saa mahtavaa työkokemusta, pääset kerryttämään tärkeitä työelämätaitoja ja saatatpa tienatakkin oikein mukavasti!

Tulevana kesänä ylitorniolaisilla lukiossa/ammattiopistossa opiskelevilla nuorilla (ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös 9-luokalta valmistuvilla) on mahdollisuus lähteä kesäyrittäjäksi ja työllistää itse itsensä kesän ajaksi. Ammattiopisto Lappia järjestää kesäyrittäjyys- kurssin, jonne voi ilmoittautua mukaan toukokuun aikana, mielellään toukokuun puoliväliin mennessä. Varsinainen kurssi koostuu viikon mittaisista teoriaopinnoista (ma 07.6 – pe 11.6 Teamsissa) sekä 8 viikkoa kestävästä käytännön jaksosta, jolloin sinulla on mahdollisuus tienata omat kesätienestit kesäyrittäjänä, NY- yritysmuodolla (virallinen harjoitusyritysmuoto).

Teoriaviikolla käydään läpi oleelliset asiat yrittäjyydestä sekä liikeideat hiotaan huippuunsa. Käytännön jaksolla pyörität kesäyritystäsi, ohjaajan ollessa kuitenkin koko ajan tavoitettavissa. Omaa rahaa yritystoimintaan ei tarvitse sijoittaa ja mikä parasta, Ylitornion kunta tukee kesäyrittäjäksi lähtevää nuorta kesätyösetelillä, jonka avulla voit tehdä mm. pakollisia yritystoimintaasi liittyviä hankintoja. Lisäksi saat kesän ajalta opintosuorituksia, joten saat tuplahyötyä tästä kurssista tienestien ja opintojen etenemisen muodossa!

Kesäyrittäjäksi voi lähteä yksin, kaverin kanssa tai vaikka isommassakin tiimissä. Suosittuja ja toimivia liikeideoita vuosien varrella ovat olleet mm. erilaiset kesäkahvilat, pihapalvelut kuten nurmikonleikkuu ja maalaus, siivouspalvelut, erilaiset kerhoaktiviteetit yms. Liikeideassa vain mielikuvituksesi on rajana, yleensä ideat ovat vankimmalla pohjalla kun ne nojaavat sinun omaan osaamiseen.

Ilmoittautuminen kurssille ja/tai lisätietoja antaa yrittäjyysvalmentaja Juhamatti Konttaniemi, puh. +358 40 186 3238 ja s-posti juhamatti.konttaniemi@lappia.fi

 


Alkuun