Siirry sisältöön

Mitä mieltä olet malminetsinnästä Ylitorniolla? Avaako se ehkä mahdollisuuden uudelle elinkeinotoiminnalle vai luoko se uhkan paikallisille elinkeinoille ja ympäristölle?

Me Lapin yliopistossa tutkimme paikallisten ihmisten mielipiteitä malminetsinnästä NEXT-projektissa. Projektin on rahoittanut Euroopan komissio.

Teimme keväällä postikyselyn, johon vastasi yli 270 ihmistä Ylitorniolta ja Rovaniemen eteläosista. Nyt haluaisimme antaa vastausmahdollisuuden niille vakituisille asukkaille, jotka eivät satunnaisotoksen takia saaneet ääntään kuuluviin. Toivoisimme vastauksia erityisesti nuorilta ja työikäisiltä ihmisiltä.

Haluaisimme kuulla myös vapaa-ajan asukkaiden mielipiteitä. Mikäli siis omistat loma-asunnon tai käyt säännöllisesti esimerkiksi vanhalla kotipaikalla, toivomme myös Sinulta vastausta.

Kyselyyn on sujuvinta vastata tietokoneella tai tabletilla.

Yliopistonlehtori Leena Suopajärvi, leena.suopajarvi@ulapland.fi; p. 040 4844 234 (lomalla 29.6.-28.7., jolloin voit kääntyä Marin puoleen:

Tutkimusassistentti Mari Tulilehto, mari.tulilehto@gmail.com; p. 044 098 4824.

Linkki kyselyyn on tässä: https://link.webropolsurveys.com/S/972B31C685ACF90C

NEXT on lyhenne sanoista New Exploration Technologies. Hanketta johtaa Geologian tutkimuskeskus ja malminetsintäyhtiöistä on mukana myös Mawson Oy, joka etsii kultaa ja kobolttia Ylitornion ja Rovaniemen kuntien rajalla. Hanke on saanut rahoituksen Euroopan komissiolta ja se jatkuu huhtikuuhun 2021 asti. Paikallisten ihmisten mielipiteistä tehdään projektiraportti, joka on suunnattu alan yrityksille ja muille alan toimijoille.

 


Alkuun