Siirry sisältöön

Liikenneturvallisuustiedote 13.6.2024

 

S-Market Ylitornion parkkialueen liikenneturvallisuutta lisätty 

 

Monet kuntalaiset ovat jo varmasti huomanneet uuden liikenteenjakajan, joka ohjaa autoilijoita Ylitornion S-Marketin Selkävainiontien puoleisen liittymän kohdalla. Liikenteenjakajan lisäksi S-Marketin Selkävainiontien puoleinen sisäänajoliittymä on nyt kavennettu kuusimetriseksi (6 m). Parkkialueella pysäköintiä ja ajoa on pyritty myös tehostetusti ohjaamaan ajoratamaalauksien avulla. Touko-kesäkuun vaihteessa valmistuneiden muutosten tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta ja rauhoittaa S-Marketin parkkialueelle saapuvaa ja lähtevää liikennettä.

Liikenneturvallisuuden kannalta ongelmalliseksi kiinteistön piha-alueella on koettu liikenteen ohjauksen puutteellisuuden lisäksi myös huonot näköyhteydet. Erityisesti ABC-tankkauspisteen läheisyydessä sijaitseva kierrätyspiste aiheuttaa näkemäesteen S-Marketin pihalta Selkävainiontielle liityttäessä. Turvallisuuden lisäämiseksi tankkauspisteen välittömässä läheisyydessä sijaitseva kierrätyspiste tullaan siirtämän kauemmaksi Selkävainiontiestä ja lähemmäksi S-Marketin tontin takaosaa.  Parannuksia alueen liikenneturvallisuuden lisäämiseksi ovat kehittäneet yhteistyössä Arinan kiinteistöpäällikkö Asko Lehto, Ylitornion liikenneturvallisuus ryhmä ja tekninen lautakunta.  

 

Lasten ja nuorten turvallisuus 

S-Marketin sijainti Ylitornion keskustassa on keskeinen. Kiinteistö on lähellä peruskoulua ja lukiota, kirjastoa, Nuorisotaloa sekä omakotitaloasutusta, minkä myötä alueella liikkuu autoilijoiden lisäksi myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Merkittävä määrä Selkävainiontiellä ja S-Marketin piha-alueella liikkuvista kävelijöistä ja pyöräilijöistä on lapsia ja nuoria. Näin ollen S-Marketin alueen liikenneturvallisuutta lisäävillä toimilla kunta pyrkii myös turvaamaan lasten ja nuorten liikkumista Ylitornion keskustassa.

 

Kuvat tehdyistä muutoksista

Uusi liikenteenjakaja rauhoittaa ja ohjaa liikennettä aiempaa tehokkaammin

 

Parkkialueelta poistuttaessa tulee rauhassa tarkistaa onko Selkävainiontiellä muita autoja tai jalankulkijoita liikkeellä


Alkuun