Siirry sisältöön

 

Joukko johtajia aloittaa jo elokuussa määräaikaisina 

Aluehallitus päätti, että hallintojohtaja Harri Tiuraniemi, sosiaalijohtaja Liisa Niiranen, terveyspalvelujohtaja Miia Palo, pelastusjohtaja Markus Aarto, talousjohtaja Elisa Kusmin ja henkilöstöjohtaja Marjo Kuittinen aloittavat viroissaan 15. elokuuta. He työskentelevät tämän vuoden loppuun määräaikaisella sopimuksella joko osa-aikaisesti tai kokoaikaisesti. Heidän vakituiset virkasuhteensa alkavat ensi vuoden alusta. Linjaukset johtajien palkoista valmistuvat myöhemmin.

 

Johtajaylilääkäriksi Taskila, hoitotyön johtajaksi Karjalainen, ikääntyneiden palvelujen johtajaksi Marjala 

Aluehallitus valitsi hyvinvointialueen johtajaylilääkäriksi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan. Virkaan oli kaksi hakijaa.

Ikääntyneiden palvelujen johtajaksi aluehallitus valitsi Sallan sosiaali- ja terveysjohtaja Annukka Marjalan. Marjala sai äänestyksessä kahdeksan ääntä ja Leena Karjalainen seitsemän ääntä. Muut hakijat eivät saaneet ääniä. Hakijoita oli yhteensä kymmenen.

Hoitotyön johtajaksi aluehallitus valitsi Tornion perusturvajohtaja Leena Karjalaisen. Virkaan oli yhteensä 12 hakijaa.

Kaikki virat olivat sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä, eli hakea saivat hyvinvointialueelle liikkeenluovutuksella siirtyvät työntekijät.

 

Viisi johtajan virkaa kullekin neljälle palvelualueelle 

Aluehallitus perusti neljä perheiden ja työikäisten palvelujen vastuuyksikön johtajan virkaa, neljä vammaisten palvelujen vastuuyksikön johtajan virkaa, neljä ikääntyneiden palvelujen vastuuyksikön johtajan virkaa, neljä johtavan lääkärin virkaa sekä neljä johtavan hoitajan virkaa.

Kukin johtaja vastaa oman vastuuyksikkönsä johtamisesta yhdellä maantieteellisellä palvelualueella. Pohjoisen Lapin palvelualueeseen kuuluvat Enontekiö, Inari, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello ja Utsjoki. Itäisen Lapin palvelualueeseen kuuluvat Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski ja Sodankylä. Kaakkoisen Lapin palvelualueeseen kuuluvat Posio, Ranua ja Rovaniemi. Lounaisen Lapin palvelualueeseen kuuluvat Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio.

Lisäksi hallitus perusti johtavan hammaslääkärin sekä suun terveydenhuollon johtavan hoitajan virat, jotka ovat koko hyvinvointialueen laajuisia.

Kaikki virat laitetaan aluksi sisäiseen ilmoittautumismenettelyyn, eli ilmoittautua voivat hyvinvointialueelle siirtyvät työntekijät.

 

Vastuuyksikköjohtajien ja päällikköjen virkoja henkilöstö- ja talouspalveluihin 

Aluehallitus perusti henkilöstöpalveluihin yhteensä kahdeksan virkaa: henkilöstöpäällikkö, kolme palvelussuhdepäällikköä, neuvottelupäällikkö, osaamis- ja rekrytointipäällikkö, työhyvinvointipäällikkö ja työsuojelupäällikkö.

Talouspalveluihin hallitus perusti yhdeksän virkaa: taloussuunnittelupäällikkö, laskentapäällikkö, viisi talouspäällikköä, taloushallintopäällikkö ja kirjanpitopäällikkö.

Kaikki virat laitetaan aluksi sisäiseen ilmoittautumismenettelyyn, eli ilmoittautua voivat hyvinvointialueelle siirtyvät työntekijät.

Hyvinvointialueelle on tulossa noin 7500 työntekijää. Talous- ja henkilöstöpalvelujen päälliköitä ja asiantuntijoita tarvitaan, jotta sote-palvelujen asiantuntijat pystyvät keskittymään heidän varsinaisiin tehtäviinsä. Lappi haluaa panostaa sekä työhyvinvoinnin lisäämiseen että turvalliseen siirtymään.

-Muutamissa vastaavissa soteorganisaatioiden muutoksissa on koitunut muun muassa palkanmaksuongelmia, kun henkilöstö- ja talouspalvelujen osaajia ei ole ollut tarpeeksi, hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela taustoittaa.

 

Nordlabin laboratoriopalvelujen muuttaminen hyvinvointiyhtymäksi etenee 

Aluehallitus esittää Lapin aluevaltuustolle, että hyvinvointialue perustaa yhdessä Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan kanssa yhteisen laboratoriopalvelujen hyvinvointiyhtymä Nordlabin. Asukasluvun perusteella Lapin hyvinvointialue omistaisi yhtymästä 24 prosenttia.

Nordlabin liikelaitoskuntayhtymä on tuottanut laboratoriopalvelut jo aiemminkin, mutta hyvinvointialueiden aloittaessa täytyy organisaatiomuoto muuttaa hyvinvointiyhtymäksi.

 

Muita päätöksiä 

Aluehallituksen pöytäkirjanpitäjänä toimii jatkossa toimistopalvelujen johtajan virkaan valittu Maria Tähtinen.

Aluehallitus hyväksyi johtajavirkoja koskevan oikaisuvaatimuksen kahden päätöskohdan osalta ja käsitteli asian uudelleen.

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että se myöntää Hanne-Mari Seppälälle eron hyvinvointialueen varavaltuutetun sekä pelastus- ja valmiuslautakunnan jäsenen tehtävistä.

Aluehallitus hyväksyi luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustusohjeen. Ohjetta sovelletaan soveltuvin osin myös hyvinvointialueen henkilöstöön.

Aluehallitus päätti siirtää sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain tarkoittamien kuljetuksien kilpailuttamista koskevan päätöksen seuraavaan kokoukseen.

Aluehallitus päätti valita hyvinvointialueen ICT-konsultaatiopalvelujen tuottajarinkiin GoFore Lead Oy:n, NHG Finland Oy:n ja Deloitte Consulting:n sekä tietojohtamisen asiantuntijapalvelujen tuottajarinkiin Productivity Leap Oy:n Accenturen ja Pinja Digital Oy:n.

Aluehallituksen seuraavat kokoukset ovat:
17.8.2022 työkokous ja kokous
24.8.2022 sähköinen kokous, jota edeltää sähköinen kokousmenettely

Lisätietoja päätöksistä esityslistassa/pöytäkirjassa nettisivuillamme: https://lapha.fi/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat

 


Alkuun