Siirry sisältöön

Epidemiatilanne rauhoittumassa – rajoitukset yhä tarpeen

 

Länsi-Pohjassa on kuluvalla viikolla todettu neljä uutta koronavirustartuntaa, joista kaksi tänä aamuna.

Viikolla 50 koronavirusnäytteitä otettiin alueella yhteensä 817, joista viisi oli positiivisia. Epidemiati-lanne on Länsi-Pohjan alueella rauhoittumassa, mutta on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Joukkokokoontumisia vältettävä yli vuodenvaihteen

Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti pitää yli kymmenen hengen kokoontumisia koskevan suosi-tuksensa voimassa 18.1.2021 saakka.

Vaikka epidemiatilanne Länsi-Pohjassa näyttää olevan rauhoittumassa, on edelleen vaarana, että ti-lanne kääntyy nopeasti huonompaan suuntaan. Koronavirustilanne lähialueilla on vakava ja myös Länsi-Pohjan alueella on edelleen aktiivisia tartuntaketjuja. Joulun ja uudenvuoden pyhät ovat tar-tuntojen leviämisen suhteen riskialttiita, kun matkustelu ja kyläily lisääntyvät.

Joulua on syytä viettää vain omalla perheellä. Tervehditään iäkkäitä läheisiä virtuaalisesti tai turva-etäisyyden päästä kasvomaskia käyttäen.

Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee myös, että uimahallit pidetään toistaiseksi suljettuina. Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Muistetaan myös D-vitamiini

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on suositellut iäkkäille ja erityisryhmille D-vitamiinilisää koronavirusepidemian aikana. D-vitamiinilisä tehostaa vastustuskykyä. Tutkimuksissa on todettu yhteys D-vitamiinin puutoksen ja koronaviruksen aiheuttaman vakavan keuhkoinfektion välillä.

Alueellinen pandemiatyöryhmä kehottaa alueen asukkaita huomioimaan HUS:n suosituksen ja varmistamaan riittävän D-vitamiinin saannin.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä
Lisätietoja antaa: johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila, 040 352 1097


Alkuun