Siirry sisältöön

Kuntotalon avautuminen ja toiminta poikkeusaikana

 

Kuntotalo avataan maanantaina 1.6.2020. Kuntotalo on avoinna ti-pe klo 12-19 ja la 12-18. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi aukioloaikaa on rajoitettu ja toiminnassa tehdään tarvittavia varotoimenpiteitä. Rajoituksilla ja varotoimenpiteillä pyrimme siihen, että Kuntotalon palveluiden käyttö on turvallista ja miellyttävää kaikille. Varotoimenpiteet ja rajoitukset liittyvät poikkeusaikaan ja niillä pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Lähtökohtaisesti ilmoitetut aukioloajat ovat voimassa kesä- heinäkuun ajan. Aukioloaikoja ja rajoituksia voidaan muuttaa tälläkin ajalla, jos tilanne sen sallii tai vaatii. Seuraamme tilanteen kehittymistä aktiivisesti ja teemme muutoksia tarpeen vaatiessa. Kuukausikortin haltijoille hyvitetään sulkemisesta menetetty aika, pyydäthän tekemään korjauksen ensimmäisen käyntisi yhteydessä Kuntotalon kassalla.

Noudatamme toiminnan järjestämisessä THL:n ja terveysviranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia. Uimahalleja koskevat määräykset ja ohjeistukset löytyvät koottuna mm. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry:n sivuilta.

Uimahalli ja kuntosali ovat avoinna vain valvotusti. Uimahallissa ja kuntosalilla käynti on mahdollista vain aukioloaikojen puitteissa. Maanantaisin ja sunnuntaisin uimahalli ja kuntosalit ovat suljettuina. Toistaiseksi myöskään saunoja ei terveysviranomaisten suosituksesta lämmitetä.

Liikuntahallia voi käyttää omien varausten mukaisesti ilmoitettujen aukioloaikojen ulkopuolellakin. Hallitiloissa voi olla kerrallaan korkeintaan 50 henkeä. Varausta tehdessä osallistujamäärä on siis ilmoitettava mahdollisimman tarkasti. Varaukset tehdään TIMMIN kautta.

Ilmoitettujen aukioloaikojen ulkopuolella on mahdollista käyttää Kuntotalon yläaulassa olevia laitteita esim. soutulaitteet, juoksumatto, kuntopyörä ja hierontatuolit. Sisään pääsee voimassa olevalla älykortilla.  Kuntosalitiloihin ei aukioloaikojen ulkopuolella ole mahdollista päästä.

Kuntosalitilassa saa olla kerrallaan korkeintaan 10 henkilöä. Jokaisen käyttäjän on pidettävä huoli riittävistä turvaväleistä. Jokainen käyttäjä on velvollinen puhdistamaan käyttämänsä laitteen pesuaineliuoksella käytön jälkeen. Asianmukaisia puhdistustarvikkeita sekä käsidesiä on aina riittävästi saatavilla tiloissa.

 

Kuntotalon aukioloajat kesä-heinäkuu

ti-pe 12-19

la 12-18

 

 

 

 

 

Tärkeitä huomioita Kuntotalon käyttäjille:

  • Kuntotalolle ei pidä tulla, jos olo on flunssainen tai tunnet itsesi muutoin huonovointiseksi
  • Riittävä käsihygienia on erittäin tärkeää!
    • Pese kädet ainakin tullessasi Kuntotalolle ja lähtiessä tilasta
    • Pese kädet myös useamman kerran treenien aikana
  • Jos olet sairastunut tai sinut on määrätty karanteeniin, Kuntotalolla käynti ei ole sallittua
  • Vältä ylimääräistä seurustelua Kuntotalon tiloissa ja huomioi riittävät turvavälit muihin liikkujiin
  • Älä koskettele kasvojasi

Poikkeusaikana Kuntotalon siivousta tehostetaan. Tiloissa tehdään säännölliset välisiivoukset, useamman kerran päivässä. Siivousten yhteydessä puhdistetaan Kuntosalitilat, pesu- ja pukuhuonetilat, kosketuspinnat, yleiset wc:t jne. Jokaisen käyttäjän vastuu hygienian ylläpidossa ja siivouksessa kuitenkin korostuu. Kuntotalon toiminta ja aukiolo voidaan turvata riittävällä hygienialla ja oikeanlaisella käytöllä.

 

Lisätietoja:

Vapaa-aikajohtaja

Laura Kantomaa

laura.kantomaa@ylitornio.fi

040 572 0327


Alkuun