Siirry sisältöön

AJANKOHTAISTA TIETOA YLITORNIOLTA

Koronatilanne Ylitorniolla

Ylitorniolla ja Länsi-Pohjassa on tällä hetkellä rauhallinen koronatilanne. Ylitorniolla ei ole todettu viimeisen viikon aikana yhtään uutta tartuntatapausta. Länsi-Pohjan alueella ei myöskään ole todettu viime päivinä uusia tartuntoja. Tilanne kotikunnassamme on rauhallinen ja hallinnassa. Toivotaan, että tämä myönteinen tilanne jatkuu.

Koulujen lähiopetus käynnistyi

Koulujen lähiopetus käynnistyi jälleen 13.5.2020. Koulunjohtajilta saamani tiedon mukaan toiminta on käynnistynyt hyvin, jopa paremmin kuin osasimme odottaa. Kaksikolmannesta oppilaista käy nyt koulua lähiopetuksessa. Kolmannes on saanut vapautuksen lähiopetuksesta. Lupa on annettu käytännössä kaikille, jotka ovat vapautusta hakeneet. Etäopetusvaihe onnistui meillä hyvin. Suuri kiitos opettajille, koulujen johtajille, oppilaille ja kodeille hienosta toiminnasta ja yhteistyöstä.

Yrityksille uusia tukimuotoja

Maan hallitus on sorvannut uutta tukimuotoa yrityksille. Hallitus informoi uudesta tukimuodosta ns yleistuesta yrityksille. Yleistuki tullee siirtämään Ely-keskuksen ja Business Finlandin tukimuotoja sivummalle. Yleistuki pitäisi tulla auttamaan yrityksiä kiinteissä menoissa kuten palkka- ja vuokramenoissa. Saamani tiedon mukaan myös alkutuotannon yrityksille valmistellaan tukitoimenpiteitä. Seuraamme valmistelua tarkasti ja informoimme tilanteesta heti, kun saamme tarkempia tietoja ja ohjeita uusista tukimuodoista.

Rajanylinen liikenne

Meille tärkeässä rajanylisessä liikkumisessa on myös tapahtunut muutoksia. Työmatkaliikennettä ja lähipiirin tapaamista on mahdollistettu entistä enemmän tämän viikon aikana.

Toivotaan, että rajoitusten höllentäminen ja toimintojen avaaminen menee hyvin ja tilanne pysyy hallinnassa. Edelleen on tärkeää, että itse kukanenkin huolehdimme hyvin yksinkertaisista asioista, joilla voimme vaikuttaa tilanteeseen. Tällaisia ovat esimerkiksi hyvä käsihygienia ja lähikontaktien välttäminen.

 

Tapani Melaluoto
Kunnanjohtaja


Alkuun