Siirry sisältöön

Korona leviää rajalla – rajoitukset jatkuvat helmikuulle

Viikolla 1 koronavirusnäytteitä otettiin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella yhteensä 698, joista 25 oli positiivisia. Kuluvalla viikolla uusia tautitapauksia on todettu tähän mennessä kolme. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on Länsi-Pohjassa tällä hetkellä noin 70 sataatuhatta asukasta kohti. Epi-demian painopiste on edelleen Torniossa, vaikka tartuntoja on tullut ilmi eri puolilla sairaanhoito-piiriä.

Viime viikon tartunnoista 30 prosenttia oli peräisin Ruotsista. Kuluvan viikon tartunnoista kaikki kolme ovat tulleet länsirajan takaa. Alueellinen pandemiatyöryhmä kehottaa alueen asukkaita vä-hentämään kontakteja rajan yli. Välttämättömissä kontakteissa tulee käyttää kasvomaskeja ja huolehtia turvaväleistä.

Epidemiatilanne Länsi-Pohjassa on viime viikkojen aikana heikentynyt, mutta leviämisvaiheen kri-teerit eivät vielä täyty. Tartuntojen lähteet on pääsääntöisesti pystytty jäljittämään ja sairaalahoi-don suhteen tilanne on pysynyt edelleen rauhallisena. Tällä hetkellä sairaalahoidossa ei ole yhtään Covid-19 -potilasta.

Rajoitukset voimassa helmikuulle

Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti jatkaa nykyisten suositusten ja rajoitusten voimassaoloa 18.2.2021 saakka. Myös SM-tason ryhmäkilpaurheilu suositellaan keskeytettäväksi 18.2.2021 asti. Kunnat tekevät liikuntapaikkojen käytöstä ja niiden sulkemisesta omat päätöksensä.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille. Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintoja rajoitukset eivät koske.

Lukioissa vietetään helmikuussa perinteisesti penkinpainajaisia ja vanhojentansseja. Vallitsevassa epidemiatilanteessa alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee penkkariajelujen perumista. Van-hojenpäivätanssit suositellaan siirrettävän myöhempään ajankohtaan loppukeväälle.

Koronarokotukset ovat alkaneet Länsi-Pohjassa tammikuun alussa. Tähän mennessä on rokotettu koronapotilaita hoitavaa henkilökuntaa erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa. Massa-rokotukset alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan helmikuussa. Rokotuksista ja niiden aikatauluista tiedotetaan myöhemmin, kun aikataulut tarkentuvat.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä
Lisätietoja antaa: johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila, 040 352 1097


Alkuun