YLEINEN KORONATIEDOTE

 

Terveyskeskukseen saapuminen vain ajanvarauksella

 

Ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse.

Älä saavu paikanpäälle, jotta vältytään turhilta altistumisilta.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin pandemia puhelin 24/7 puh. 040 825 1072

 

Koronavirus voi tulla kyseeseen jos kaksi kriteeriä täyttyy:

 1. henkilöllä on akuutin hengitysinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus
 2. ja lisäksi henkilö on
 • joko oleskellut epidemia-alueilla 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua
 • tai ollut lähikontaktissa varmennetun koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua

 

Hyvä käsihygienia ehkäisee leviämistä

Koronavirustartuntojen leviämistä voi parhaiten ehkäistä pitämällä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Tutustu THL:n käsienpesuun ja yskimiseen liittyviin ohjeisiin: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

THL, suomalaiset viranomaiset ja sairaanhoitopiirit sekä muut terveydenhuollon palvelutuottajat seuraavat tilannetta tiivisti. Länsi-Pohjassa noudatetaan THL:n ja viranomaisten ohjeita. Lisätietoa koronaviruksesta löytyy THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Toimintaohjeita ruokahuollon ja asioinnin järjestämisessä Ylitorniolla yli 70-vuotiaille, sairastuneille tai karanteenissa oleville henkilöille

Maan hallituksen linjaamien toimenpiteiden mukaan yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet).

Tämä toimintaohje on syytä ottaa kaikkien vakavasti. Monilla on läheisiä, ystäviä, naapureita, jotka ovat jo auttaneet näitä henkilöitä. Kaikilla ei kuitenkaan ole paikkakunnalla sellaisia henkilöitä ja apua tullaan tarvitsemaan myös muissa ikäryhmissä sairastumisten tai karanteenien vuoksi.

Tämän toimintaohjeen noudattamisen mahdollistamiseksi seuraavassa on tietoja, miten ruokahuolto ja välttämättömät kauppa- ja apteekkiasioinnit on mahdollista hoitaa Ylitorniolla.

 

Kauppojen tarjoamat palvelut:

 

K-Supermarket Ylitornio, nouto- ja kuljetuspalvelu

K-Supermarket tarjoaa asiakkailleen noutopalvelua sekä kotiinkuljetuksen. Palvelu toimii verkkokauppana, tilaus ja maksu hoidetaan netissä osoitteessa www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-ylitornio.

Noutopalvelun avulla voit ostaa kauppatavarat valmiiksi, tilauksesi kootaan kaupan toimesta. Tilaus on noudettavana kaupan edustalla ennalta sovittuna aikana. Noutopalvelun hinta on 4,90€.

K-Supermarketin maksullinen kotiinkuljetuspalvelu toimii seuraavilla alueilla:

Alue 1, 14.90€

Alkkulan alue, Taroniemi, Purasenvaara, Aavasaksa, Övertorneå (Matarengin alue), Kuivakangas, Tengeliö, Nuotioranta, Armassaari.

Alue 2, 19.90€

Etelä-Portimo, Pohjois-Portimo, Kaulinranta, Juoksenki, Turtola, Kainuunkylä, Pekanpää.

Näitä alueita kauemmaksi on kuljetuksesta sovittava erikseen.

Mainitsethan tilatessasi kuulutko alueeseen 1 vai 2. Verkkokaupan kysyessä toimitusalueen postinumeroa, niin se on aina 95600.

 

Piimätien puoti Lohijärvi, nouto- ja kuljetuspalvelu

Piimätien puoti Lohijärvellä palvelee myös asiakkaita noutopalvelun avulla. Tilaukset voi soittaa suoraan kauppias Sari Saloselle puh. 040 486 9609. Kuljetusapua kauppa-asioinnissa ja muussa asioinnissa Lohijärven ja Mellakosken alueella tarjoaa Mellan Erä ry. Tiedustelut Erkki Kostiander puh. 044 9487009.

 

Apteekki
Apteekkitilaukset voi hoitaa ilman asiointia apteekissa. Asiointi hoituu suoraan puh. 016 571 021. Lääkkeet voi noutaa itse tai sopia noudettavaksi. Myös apteekki tarjoaa maksullista kuljetuspalvelua seuraavin ehdoin alueille:

3 kuljetusaluetta: alle 10 km hinta 14€, 10–25 km 25€, 25-50km 50€

 

Kunnan järjestämät asiointipalvelut:

Ylitornion kunta ja vapaaehtoisjärjestöjen tarjoamat palvelut ovat yhdistäneet voimavaransa ja tarjoavat yhdessä seuraavanlaista palvelua. Asiointiapu on maksutonta.

Asiointiavun koordinoinnista vastaa Marja-Leena Laitinen puh. 0400 220 343, tavoitettavissa ma-pe  klo 9-16. Asioinnin tarpeesta ilmoitettava kuljetusta edeltävänä päivänä viimeistään klo 14. Ilmoittautumiset osallistumisesta vapaaehtoiseksi asiointipalvelun järjestämisestä tehdään myös Marja-Leenalle.

Kauppa-asiointipalvelu toteutetaan yhdessä K-supermarkat Ylitornion ja Piimätien puodin kanssa.

Tiistai: Ylitornion keskusta – Nuotioranta – Armassaari – Kainuunkylä – Pekanpää

Keskiviikko: Taroniemi – Aavasaksa – Kaulinranta – Kuivakangas – Tengeliö

Torstai: Koivistonpää – Kantomaanpää – Pessalompolo – Meltosjärvi – Raanujärvi (Huom! Pessalompoloon, Meltosjärveen ja Raanujärveen tilauksen voi tehdä myös Piimätien puotiin, kuljetus näille alueille kunnan toimesta).

Perjantai: Etelä-Portimo – Törmäsjärvi

Perjantai: Mellakoski – Lohijärvi – Mellajärvi (Tilaukset suoraan Piimätien puotiin, kuljetus Mellan Erän toimesta).

Ruokatilaus on tehtävä edellisenä päivänä klo 17.00 mennessä. Kuljetusauto ajaa jakelureitin aamu- ja iltapäivän aikana. Asiakas tekee itse tilauksen kauppaan/apteekkiin ja ilmoittaa tilauksen kuljetustarpeesta Marja-Leena Laitiselle puh. 0400 220 343.

K-Supermarketin tilaukset tehdään netissä ja myös maksetaan netin kautta. Mikäli nettiasioinnin kanssa on ongelmia, ota yhteys Marja-Leena Laitiseen.

Piimätien puodin tilaukset ja maksuasiat tehdään soittamalla kauppias Sari Saloselle puh. 040 486 9609. Piimätien puodin tilaukset ja maksuasiat tehdään soittamalla kauppias Sari Saloselle puh. 040 486 9609. Piimätien puodista tilauksia kuljetetaan Pessalompoloon, Meltosjärvelle ja Raanujärvelle kunnan toimesta. Lohijärvelle ja Mellakoskelle kuljetukset hoitaa Mellan Erä, yhteys Erkki Kostiander  puh. 044 9487009.

 

Ruokahuolto sairastuneille tai karanteenissa oleville, jotka eivät itse pysty huolehtimaan ruoan valmistamisesta

Aavasaksan grilli, Kilpisjärventie 630, puh. 045 843 5770, noutoruoka (uudet aukioloajat tulossa)

Festi palvelu, Alkkulanraitti 61, puh. 040 770 3246, nouto- ja ruokakuljetuspalvelu, ma-pe 9-16, la 10–15

Gulf Aavasaksa, Kilpisjärventie 644, puh. Puh. 016 578 301, noutoruoka, avoinna ma-pe 7-20, la 8-20, su 10–20

Ravintola Väylä, Alkkulanraitti 123, puh. 040 015 1144 noutoruokaa. Avoinna ma-ti 11–16, ke-to 11–18, pe-la 11–20

Seo Ylitornio, Kilpisjärventie 30, puh. 040 5588 867 noutoruoka ma-la 11–17

Turkin Chili, Alkkulanraitti 54, puh.040 183 0117, noutoruokaa 10.30-20.00, maanantaina suljettu

Poikkeustilan aikana Ylitornion ateriapalvelu toimii entistä laajemmin ja joustavammin ja mikäli ruokahuoltoa ei pystytä järjestämään yllä olevien palveluiden avulla, ole yhteydessä Ylitornion kuntaan, Kunnan keskuskeittiöön, puh. 0400 220 330 mistä ruokapalvelun voi tilata.

 

Muu tuki

Koronasta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi sinulle tai perheellesi voi tulla tilanteita sairastumisen tai karanteenin vuoksi, joissa tarvitset apua myös muissa kuin asiointiasioissa. Mikäli sinulle tai perheellesi tulee vaikeuksia selvitä arjen asioista tai muita taloudellisia tai sosiaalisia ongelmia, ota yhteys Ylitornion kunnan sosiaalitoimeen:

Sosiaalityöntekijät: 040 5049654 tai 040 5049845
Sosiaaliohjaaja: 0400 220365

Kiireellisissä asioissa soita päivystyspuhelimeen 0400 299 481. Virka-aikana siihen vastaavat kunnan sosiaalityöntekijät ja virka-ajan ulkopuolella alueellinen sosiaalipäivystys.

 

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen koronaviruksen johdosta linjaamat toimenpiteet

Hallituksen linjaustekstiin on lisätty tähän tiedotteeseen kunnan toimesta otsikot.

 

1. Varhaiskasvatuksen yksiköt pidetään toiminnassa

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa.

Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti.

Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

2. Perusopetus ja vapaa sivistystyön koulutus keskeytetään

Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään.

Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus.

Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville.

3. Koulutuksen järjestäminen perusopetuksessa ja lukioissa koulutus vaihtoehtoisilla tavoilla

Lähiopetuksen sijaan kaikkien yliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen ja perusopetuksen järjestäjien opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

4. Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

5. Julkisia kokoontumisia rajoitetaan

Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

6. Kirjastot ja harrastustilat ym suljetaan

Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset.

Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

7. Vierailut asumispalveluyksiköissä kielletään

Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä.

8. Vierailut hoitolaitoksissa kielletään

Kielletään ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

9. Julkisen sektorin työntekijät etätyöhön

Julkisen sektorin työnantajat määräävät ne julkisen sektorin työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat.

10. Yli 70-vuotiaat erillään kontakteista

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.

11. Sosiaali- ja terveystoimen kapasiteettia lisätään

Lisätään sosiaali- ja terveydenhuollon kapasiteettia julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Samanaikaisesti vähennetään kiireetöntä toimintaa.

Yksityisen sektorin kapasiteetti otetaan yhteiseen käyttöön tarpeen mukaan.

Samaan aikaan joustetaan lakisääteisistä määräajoista ja velvoitteista.

12. Testauskapasiteettia kasvatetaan

Kasvatetaan korona-testauskapasiteettia. THL tukee alueita tältä osin.

13. Työaikalain ja vuosilomalain säännöksistä poiketaan

Kriittisen henkilöstön osalta poiketaan työaikalain ja vuosilomalain säännöksistä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.

14. Sosiaali- ja terveydenhuollon koulutetut ammattilaiset töihin

Varaudutaan velvoittamaan erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sisäisen turvallisuuden koulutettuja ammattihenkilöitä tarpeen mukaan töihin.

15.  Ihmisten liikkumista voidaan rajoittaa

Ihmisten liikkumista voidaan rajoittaa henkeä ja terveyttä uhkaavan vakavan vaaran vuoksi.

16. Suomen rajat suljetaan

Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi aloitetaan valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen.

Keskeytetään matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen niin pian kuin mahdollista, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden paluuta.

Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille.

Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen.

Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi.

Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti.

17.  Ulkomailta palaavat suomalaiset karanteeniin

Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

18.  Ulkomailta palaavien työhön paluu

Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa.

19. Puolustusvoimat turvaa

Puolustusvoimat turvaa toimintansa jatkuvuuden ja valmiuden kaikissa tilanteissa. Muita viranomaisia valmistaudutaan tukemaan tarpeen mukaan.

Hallituksen linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 asti.

 

 

Kunnantalo on toistaiseksi suljettu asiakaskäynneiltä koronavarautumisen vuoksi

Ota yhteys tarvittaessa

 • soittamalla
 • sähköpostilla etunimi.sukunimi@ylitornio.fi
 • sopimalla tarvittaessa tapaaminen
 • yhteystiedot löytyvät kunnan kotisivujen www.ylitornio.fi  linkistä ”yhteystiedot”

Ylitornion kunnan johtoryhmä

 

Tarkennus 1-3 luokkalaisten lähiopetuksen järjestämiseen poikkeusoloissa

Valtioneuvoston asiasta antamaa asetusta muutettiin 20.3.2020. Kaikki peruskoulun 1-3 luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa.

Alun perin lähiopetus koronatilanteessa rajattiin niihin koululaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisissä tehtävissä.

Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan myös 1—3 luokkalaisia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.

Asetus on tullut voimaan maanantaina 23.3.2020.

Mikäli haluat lapsesi osallistuvan lähiopetukseen, ilmoita asiasta välittömästi koulujen johtajille Jouni Vuontisjärvelle (0408472172, jouni.vuontisjarvi@ylitornio.fi) tai Timo Kunnarille (0408254566 timo.kunnari@ylitornio.fi)

Lähiopetusta tarvitsevien pyydetään ilmoittamaan koulukuljetustarpeesta koulukuljetusvastaavalle Marja-Leena Laitiselle numeroon 0400 220343 tai marja-leena.laitinen@ylitornio.fi viipymättä.

Lähiopetus järjestetään Ainiovaaran peruskoululla.

Terveisin

sivistysjohtaja Hanna Lintupuro (0400244278) ja koulujen johtajat Jouni Vuontisjärvi (0408472172) ja Timo Kunnari (0408254566)

 

Ylitornion sivistystoimen tiedote koulujen toimenpiteistä:

Ylitornion koulujen tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Iltapäiväkerhotoiminta järjestetään koulun yhteydessä niille lapsille jotka ovat lähiopetuksessa ja joilla on tarve iltapäivätoiminnalle.

Huoltajia, jotka toimivat yhteiskunnan toimintojen kannalta kriittisillä aloilla ja joidenka lapset ovat 1-3luokilla pyydetään ilmoittamaan asiasta oman koulun johtajalle (Jouni Vuontisjärvi tai Timo Kunnari) lähiopetuksen järjestämistä varten. Sekä huoltajia, joiden lapsi on erityisen tuen piirissä (HOJKS) ja jotka tarvitsevat lähiopetusta.

Edellä mainitut järjestelyt ovat voimassa tämän hetkisen tiedon mukaan 13.5.2020.

Esiopetus jatkuu normaalisti, toiminnallisista muutoksista tulee lisätietoa erityisesti kyläkoulujen osalta.

Sivistysjohtaja Hanna Lintupuro (0400 244 278)
Koulun johtajat Jouni Vuontisjärvi (040 847 2172) ja Timo Kunnari (040 825 4566)

 

16.3.2020 päivitetty henkilökunnan ohjeistus:

Ylitornion kuntakonsernia koskeva ohje henkilöstölle koronavirusepidemiaan varautumiseksi

 

Lisätiedot johtoryhmältä:

 •  Kunnanjohtaja Tapani Melaluoto, puh. 040 069 2890
 •  Hallintojohtaja Erika Erkheikki puh. 0400 220 349
 •  Perusturvajohtaja Eeva Leukumaa puh. 0400 191 824
 •  Sivistysjohtaja Hanna Lintupuro puh. 0400 244 278
 •  Tekninen johtaja Jarmo Jaako puh. 040 584 4046
 •  Vastaava lääkäri Kari Askonen puh. 041 433 8210

 

Tiedote
Lapin aluehallintovirasto
27.3.2020

Lapin alueellinen yhteinen varautuminen tiivistyy entisestään

Lapin alueellinen valmiustoimikunta piti perjantaina 27.3.2020 kokouksen, jossa keskityttiin erityisesti Lapin koronavirustilanteeseen. Lisäksi valmiustoimikunnan asialistalla olivat varautuminen mahdollisiin kevättulviin, tiedottamisen yhteensovittaminen sekä rajaliikenteen vaikutukset Lappiin. On tärkeää, että kaikki lappilaiset noudattavat valtakunnallisia määräyksiä ja suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja hidastamiseksi. Näin saamme hillittyä epidemian leviämistä.

Lapissa tilanne on rauhallinen. Koronavirusepidemia ei ole vielä käynnissä. Yksittäisiä tapauksia on molemmissa sairaanhoitopiireissä, mutta Lapissa ei ole alueellisia tartuntaketjuja. Uudenmaan eristäminen koskee myös Lappia, koska työmatkaliikennettä on Lapista Uudellemaalle ja Uudeltamaalta Lappiin.

Oikeaa ja ajantasaista tietoa saa erityisesti THL:n sekä sairaanhoitopiirien verkkosivuilta. Liikkeellä on myös väärää sekä osittain valheellista tietoa. Lähdekritiikkiin tulee kiinnittää erityistä huomiota.

”Koronaviruksen leviämisen hidastaminen Lapissa on meidän yhteinen tehtävämme, johon tarvitaan jokaista lappilaista. Tämä onnistuu vain, jos meistä jokainen omalta osaltaan noudattaa valtakunnallisia määräyksiä, ohjeita ja suosituksia. Lapin vahvuus on yhdessä toimiminen – myös tässä koronavirustaistelussa”, Lapin valmiustoimikunnan puheenjohtaja, ylijohtaja Kaisa Ainasoja sanoo.

Vaikka baarien, yökerhojen ja vastaavien sulkeminen on pakollista vasta ensi viikolla, valmiustoimikunta esittää vahvan vetoomuksen, että ne pidettäisiin kiinni jo tänä viikonloppuna myös Lapissa.

Lapin alueellista varautumista tiivistetään viranomaisten kesken koronaepidemian lisäksi myös mahdollisen kevättulvan osalta Lapissa. ELY-keskuksen vesistöennusteen mukaan lumen vesiarvot ovat nyt poikkeuksellisen suuret. Suurtulvat toukokuussa voivat näiden ennusteiden mukaan koetella erityisesti Kittilää ja Rovaniemeä.

Lapin viranomaiset jatkavat varautumistoimia ja tiivistä yhteistyötä

Lapin alueellinen valmiustoimikunta kokoontuu koronavirustilanteen vuoksi toistaiseksi kerran viikossa.

Aluehallintoviraston lakisääteinen tehtävä on varautumisen yhteensovittaminen alueellaan ja siihen liittyvän yhteistoiminnan järjestäminen, valmiussuunnittelun yhteensovittaminen ja kuntien valmiussuunnittelun tukeminen. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa tilannetietojen jakamista, yhteisen Lapin alueellisen tilannekuvan ja -ymmärryksen luomista, alueellisten resurssien käytöstä sopimista, asiantuntija-apua ja toimien yhteensovittamista, sekä yleensä ottaen aluetason koordinaatiota, jotta päällekkäisyyksiltä vältyttäisiin.

Lapin valmiustoimikuntaan kuuluvat Jääkäriprikaati, Lapin lennosto, Lapin rajavartiosto, Lapin pelastuslaitos, Lapin poliisilaitos, Suojelupoliisi, Oulun hätäkeskus, Tornion tulli, Lapin ELY-keskus, Lapin liitto, Lapin sairaanhoitopiiri, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri, Rovaniemen seurakunta, Yle Rovaniemi, SPR Lapin piiri, Erillisverkot Oy, Napapiirin Energia ja Vesi, MPK/Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri sekä Pohjois-Suomen ELVAR-toimikunta.

Lisäksi valmiustoimikuntaan kuuluvat sihteeristö sekä viestintäjaos, johon on koottu Lapin alueen keskeisten viranomaisten ja toimijoiden viestinnän ammattilaiset. Viestintäjaos yhteensovittaa ja koordinoi viranomaisten valmiusviestintää Lapin alueella.

Lisätietoja Lapin aluehallintovirastosta:
ylijohtaja Kaisa Ainasoja, p. 0295 017 345
pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen johtaja Joni Henttu, p. 0295 017 364

etunimi.sukunimi@avi.fi