Siirry sisältöön

Koronarajoitukset voimassa 18.1. saakka

Länsi-Pohjan alueella koronarajoitukset ovat voimassa ainakin 18.1.2021 saakka. Tämä tarkoittaa että myös aikuisten ryhmämuotoiset harrastukset ovat ainakin tuonne saakka keskeytetty. Myös elokuvatoiminta on keskeytetty toistaiseksi. Huomoittehan myös AVI:n asettamat kokoontumisrajoitukset max. 10 henkeä.
Kuntotalo ja Nuorisotalo toimivat normaalisti. Vaikka vesijumppia ei uimahallissa voi pitää, jatkamme vesijumppavuoroja niin että uimahalli on avoinna normaaliin vesijumppaikaan, eli tiistaisin ja torstaisin 9-11. Tällöin voi käydä uimassa tai jumppaamassa vaikka virtuaalisesti! Vesijumppavuorot jatkuvat ti 12.1.2021 lähtien.
Toivotamme aktiivista uutta vuotta, mutta toivomme varovaisuutta ja huolellisuutta koronan suhteen! Toivottavasti voimme pian jatkaa normaaleja toimintoja, jotta päästään taas nauttimaan ryhmäliikunnoista ja elokuvistakin!

Länsi-Pohjan pandemiatyöryhmän koronatiedote:

Länsi-Pohjassa voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset

30.12.2020

Päivitetty: 30.12.2020

Koronavirustilanne on Länsi-Pohjan alueella edelleen kiihtymisvaiheessa.

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Lapin aluehallintoviraston päätöksellä 18.1.2021 asti.

Yli 18-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvat ryhmämuotoiset harrastustoiminnat suositellaan keskeytettäväksi 18.1.2021 saakka.

Etätyötä ja etäkokouksia suositellaan työtehtävien niin salliessa ja jos ne työnantajan linjauksen mukaan ovat mahdollisia.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa tilanteissa, joissa riittäviä turvavälejä ei voida taata. Erityisesti riskiryhmien on syytä muistaa maskin käyttö. Kirurgista suu-nenäsuojainta suositellaan terveydenhuoltohenkilöstölle kaikessa potilastyössä, mikäli turvavälit eivät toteudu. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, vierailijoita ja opiskelijoita. Sosiaalihuollon ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköissä suositus henkilökunnan ja vierailijoiden suu-nenäsuojainten käytöstä on ollut voimassa jo aiemmin ja jatkuu entisenlaisena.

Vierailujen rajoittaminen sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä ja niihin rinnastettavissa toimipisteissä. Vierailuista on sovittava toimintayksikön kanssa. Vierailijoiden on oltava oireettomia ja heitä voi olla 1-2 kerrallaan. Vierailulla käytetään kasvomaskia. Myös käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia. Toimintayksiköt vastaavat vierailujen turvallisesta suunnittelusta ja toteuttamisesta. Näihin saa tarvittaessa neuvoja ja tukea Länsi-Pohjan keskussairaalan infektiontorjuntayksikön hygieniahoitajilta.

Ravitsemisliikkeiden aukioloaikojen suhteen noudatetaan valtioneuvoston asetusta, jonka mukaan Lapin maakunnassa toimivissa ravitsemisliikkeessä alkoholijuomien anniskelu on lopetettava viimeistään kello 22 ja anniskeluravintolat on suljettava viimeistään kello 23. Ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikojen rajoitukset ovat voimassa 28.2.2021 asti. Lisätietoja valtioneuvoston verkkosivuilla. Lapin alueen matkailu- ja ravintola-alan terveysturvallisuusohjeet voit lukea koronaturvallinenlappi.fi-sivustolta.

Rajat ylittävää matkustamista ulkomaille ei lainkaan suositella. Myös kotimaassa matkustaminen tulee rajata vain välttämättömiin tilanteisiin. Oman alueen ulkopuolelle matkustamista tulee välttää.

Rajayhteisöön kuuluvat ja päivittäinen työmatkaliikenne voi asioida Haaparannalla tai ylittää länsirajan ilman omaehtoisen 10 vuorokauden karanteenin suositusta. Länsi-Pohjassa rajayhteisöön kuuluvat Tornion ja Ylitornion asukkaat. Muiden kuntien asukkailla omaehtoisen karanteenin suositus on voimassa.

Ennaltaehkäisy: Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä antaa suosituksia, joiden tarkoitus on turvata väestön terveydentila, terveydenhuollon toimintakyky, ennaltaehkäistä ja rajoittaa koronavirusepidemian leviämistä.

Oireisena pysy kotona, tee Omaolo-testi ja mene tarvittaessa koronavirustestiin. Huolehdi aina käsihygieniasta ja turvaväleistä. Lataa koronavilkku. Vältä ylimääräisiä lähikontakteja.

Muiden sairauksien hoito: Huolehdi olemassa olevan sairautesi hoidosta ja hakeudu tutkimuksiin ja hoitoon pitkäkestoisten oireiden kanssa.


Alkuun