Siirry sisältöön

Kartoitamme Ylitornion kunnan mahdollista historian kirjoittajaa/toimittajaa

 

Tässä met olema hyviä!
Ylitornio on Tornionlaakson kunta, jolla on pitkä ja omaleimainen historia Suomen ja Ruotsin rajalla. Mottomme on, että kun teemme, niin met teemme sen ylitorniolaisella osaamisella ja ylpeydellä ja olhaan samalla Lapin parhhaita. Suunnitelmana on nyt koota yksiin kansiin Ylitornion historian keskeiset tapahtumat varhaisista vaiheista lähtien, ja kartoitamme nyt tästä työstä kiinnostuneita teoksen tekijöitä/toimittajia. Lopullisesti historian teosta päätetään kunnassa syksyn 2023 aikana.

Itte työstä!
Työhösi kuuluu Ylitornion kunnan historian kirjoittaminen/toimittaminen. Vastaat kirjan sisällön suunnittelusta, toteutuksesta ja yhteistyöstä mahdollisten muiden historiateokseen kirjoittajien kanssa. Odotamme, että työssä käytetään alkuperäislähdeaineistoa sekä aiempia Ylitornion aluetta käsitteleviä historiajulkaisuja sekä muuta painettua ja kerättyä aineistoa. Historiateos on tarkoitus julkaista vuonna 2026.

Tätä met vaaima!
Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Katsomme eduksi aiemman kokemuksen kuntahistorioiden teosta ja toimittamisesta sekä alueen historian tuntemisen.

Kiinnostuiks?
Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi Ylitornion historiatoimikunnan sihteeri Hanna Laitiselle viimeistään 20.8.2023. Hakemuksen voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen hanna.laitinen@ylitornio.fi.

Pyydämme sisällyttämään hakukartoituksen vastauksiin myös alustavan arvion työn kustannuksista. Lähtökohtaisesti korvaus tehdystä työstä maksetaan palkkiona tai jos historian kirjoittajalla/toimittajalla on yritys tehdyn työn mukaisena laskuna.

Lisätietoja antavat historiatoimikunnan puheenjohtaja Ville Impiö, p. 040-5914517 tai sähköposti ville.impio@ylitornio.fi sekä historiatoimikunnan sihteeri Hanna Laitinen, p. 040 528 0197 tai sähköposti hanna.laitinen@ylitornio.fi

 


Alkuun