Siirry sisältöön

Avoin tuotesuunnittelukilpailu: Ylitornion villapaita- ja sukkamallit

Ylitornion sivistyslautakunta järjestää avoimen tuotesuunnittelukilpailun, jonka tarkoituksena on löytää Ylitorniolle ominainen ja ajaton villapaita- ja sukkamalli. Mallit tulevat vapaaseen käyttöön, kaikkien hyödynnettäväksi. Mallien pohjalta valmistetaan myös tuotelahjoja Ylitornion kunnan käyttöön. Villapaita- ja villasukkamallit eivät tarvitse olla samoja tai yhteneväisiä. Osallistua voi molempiin tuotesuunnittelukilpailuihin tai vain toiseen.

Kilpailun säännöt ja ohjeet

Kilpailuaika on 1.5.-31.8.2022. Villapaitamalli- suunnittelukilpailun voittaja saa palkinnoksi 300€:n lahjakortti valitsemaansa ylitorniolaiseen liikkeeseen. Villasukkamalli- suunnittelukilpailun voittaja saa palkinnoksi 100€:n lahjakortin valitsemaansa liikkeeseen. Voittajamallit esitellään 6.12.2022 Ylitornion Itsenäisyyspäivän juhlassa.

Väreinä Tornionlaakson kansallispuvun värit

Mallisuunnitelmissa väreinä on käytettävä Tornionlaakson kansallispuvun värejä sekä lisänä luonnonvalokoinen (kirkas/vaalea). Tornionlaakson kansallispuvun värit ovat savunsininen, punainen ja musta. Mallisuunnitelmissa voi käyttää joko kaikkia neljää väriä tai vaihtoehtoisesti valita mainituista haluamansa värit.

Lankana on käytettävä 100% villalankaa, joka on valmistettu Suomessa. Valmiin tuotteen puikkosuositus on 3–4.

Valmis tuote tai selkeä suunnitelma kuvan kanssa

Kilpailuun voi osallistua valmiilla tuotteella tai suunnitelmalla. Molemmissa tapauksissa mukaan on liitettävä kuvaus tuotteesta sekä selkeä suunnitelma neuleohjeeksi. Suunnitelman mukana on oltava piirretty kuva tuotteesta ja lisäksi neulemalli ruutupaperilla suunniteltuna, tai pelkkä kuvio valmiiksi kudottuna kirjallisen neuleohjeen kanssa. Kilpailuun voi osallistua myös kuvalla valmiista tuotteesta, tällöin mukaan on myös lähetettävä neuleohje. Valmiit neuleohjeet ja tuotteet mielellään naisten koossa S.

Lisäksi toivotaan suunnitelman yhteyteen lyhyttä kertomusta siitä, mikä mallissa on tekijää inspiroinut.

Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla suunnitelmalla, mutta jokainen suunnitelma pitää toimittaa raadille itsenäisenä ehdotuksena. Kilpailuun voi jättää suunnitelman jompaankumpaan tai molempiin kilpailuihin.

Mallisuunnitelmien tulee olla uusia ja ennen julkaisemattomia.

Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden valmistuttaa kilpailusuunnitelmasta valmis tuote.

31.8.2022 jälkeen saapuneita kilpailuehdotuksia ei huomioida.

Kilpailun voittajasuunnitelma luovutetaan kaikille vapaaseen käyttöön, ja valmiit tuotteet voittajasuunnitelmista esitellään 6.12.2022 Itsenäisyyspäivän juhlassa.

Kilpailusuunnitelman lähettäminen

Anna suunnittelumallillesi nimi, se toimii kilpailussa myös nimimerkkinäsi. Merkitse antamasi nimi kilpailuehdotukseesi. Kirjoita erilliselle paperille omat yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköposti), kirjoita tähän paperille myös kilpailuehdotuksesi nimi. Sulje kilpailuehdotuksesi ja yhteystietosi kirjekuoreen.

Jos osallistut useammalla suunnitelmalla, toimita kaikki kilpailusuunnitelmat erillisinä ohjeiden mukaan.

Toimita kilpailuehdotuksesi Ylitornion kunnantalolle vapaa-aikatoimenjohtaja Laura Kantomaalle määräaikaan, eli 31.8.2022 mennessä, tai postita ehdotuksesi osoitteeseen:

Laura Kantomaa, vapaa-aikajohtaja

Ylitornion kunta

Alkkulanraitti 55

95600 Ylitornio

 

Voit toimittaa kilpailuehdotuksesi myös sähköisenä osoitteeseen laura.kantomaa@ylitornio.fi. Merkitse tällöin aihekenttään selkeästi ”tuotesuunnittelukilpailu”.

 

Lähetyksen täytyy olla perillä määräaikaan mennessä, myöhästyneitä ehdotuksia ei huomioida.

Lisätietoja:

Laura Kantomaa, vapaa-aikajohtaja

040 572 0327

laura.kantomaa@ylitornio.fi


Alkuun