AJANKOHTAISTA KORONATIETOA 8.10.2020

Maan koronavirustilanne on ollut pahenemaan päin viimeisten viikkojen ja erityisesti viimeisten päivien ajan. Pääministeri Sanna Marinin hallitus ja terveysviranomaiset suunnittelevat kaiken aikaa uusia suosituksia, ohjeita ja määräyksiä tilanteen korjaamiseksi.

Lapin ja samoin Ylitornion tilanne on ollut rauhallinen. Nyt on kuitenkin merkkejä siitä, ettei korona ole kadonnut täältäkään mihinkään. Maakunnassa on todettu viimeisen viikon aikana iso joukko koronatartuntoja ja altistumisia.

Ainiovaaran koululla on todettu koronatapaus. Henkilö ei ole oppilas eikä opetushenkilöstöön kuuluva. Altistuneita ei ole ja eikä ole tässä vaiheessa ilmennyt tarvetta siirtää ketään karanteeniin. Tapaus ei ole antanut aihetta muuttaa opetusjärjestelyjä. Koulutoimi on ensi viikon syyslomalla. Tilanteesta on tiedotettu koulun oppilaiden perheitä. Seuraamme tilannetta kaiken aikaa.

Meidän kaikkien on taas hyvä muistaa tärkeät asiat mm käsihygieniasta ja kokoontumisista. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueellinen ryhmä suosittelee yleisötilaisuuksien siirtämistä myöhempään ajankohtaan.

Huolehditaan itse kukanenkin omasta ja lähipiirimme terveydestä.

Tapani Melaluoto
kunnanjohtaja