Siirry sisältöön

Aawastock-musiikkifestivaali tekee paluun

Aawastock-musiikkifestivaali järjestetään 13 vuoden tauon jälkeen Aavasaksan vaaralla Ylitorniolla 8.-9.7.2022. Ensimmäisestä festivaalista on kulunut ensi vuonna 20 vuotta. Festivaalia juhlitaan luonnonsuojelualueen keskellä Kruununpuistossa.

Aawastock-musiikkifestivaali järjestetään 13 vuoden tauon jälkeen Aavasaksan vaaralla Ylitorniolla 8.-9.7.2022. Aavasaksa on ollut kesää juhliville keskiyön auringon palvojille pyhiinvaelluspaikka läpi vuosikymmenten. Ensi vuonna ensimmäisestä festivaalista on kulunut 20 vuotta. Aawastock- festivaalia on järjestetty aiemmin vuosina 2002-2007 ja 2009.
Kaksipäiväisellä festivaalilla kuullaan ensi kesänä kotimaisen vaihtoehtorockin ja popin eturivin artisteja sekä indiemusiikin tuoreita tulokkaita.

Aawastockin ensimmäiset artistikiinnitykset julki

Festivaalin yksi pääesiintyjistä on CMX. Kestosuosiota nauttiva rock-yhtye sopii festivaalille kuin nakutettu. Kun orkesterilta itseltään kysyttiin missä he vielä haluaisivat soittaa, vastaus oli Aavasaksa. Toinen julkaistu esiintyjäkiinnitys on kohuttu artistitulokas SUAD. Musiikkipiireissä arvostettu indiehelmi keikkailee ensi kesänä ensimmäistä kertaa Lapissa.

Festivaali päivitetään 2020-luvulle

Musiikin lisäksi yleisötapahtuma tarjoaa monipuolisesti oheisohjelmaa kuten metsäjoogaa ja jokiristeilyn saunalautalla. Festivaali panostaa ohjelman lisäksi laadukkaaseen lähiruokaan ja panimotuotteisiin.

Tulevana kesänä festivaali järjestetään luonnonsuojelualueen ja sen rauhoitusmääräysten ehdoilla. Festivaalin yleisömäärä pidetään maltillisena. Liput tulevat myyntiin kevät-talvella 2022. Tapahtumaa hallinnoi Ylitornion kunta ja festivaaliorganisaationa toimii sen nimeämä tuotantotiimi promoottorinaan festivaalin perustaja Tommi Lantto.
– On ollut hienoa havaita kuinka laajaa tukea tapahtuma on saanut Ylitornion kunnalta. Festivaali on ollut toivottu. Aawastock on luonut nyt nahkansa ja tulee takaisin parempana kuin koskaan, järjestäjät iloitsevat.

Aawastockin lopullinen ohjelma julkaistaan keväällä.

www.aawastock.fi

Lisätiedot

Tommi Lantto, promoottori
tommi@aawastock.fi, 050 5341799

Laura Kantomaa, vapaa-aikajohtaja Ylitornion kunta
laura.kantomaa@ylitornio.fi, 0405720327


Alkuun